Hírek, Események

GYAKORLATOK SMR HENGERREL II.

Body Building Bolt
2018.01.06 21:18
GYAKORLATOK SMR HENGERREL II.

Az előző részben megmutattuk, hogy hogyan lazíthatod el az izmaidat, és hogy hogyan javíthatsz a mozgásterjedelmeden az SMR henger segítségével. Ezt a részt folytatva bemutatunk még 5 gyakorlatot.

6, A négyfejű combizom

Arccal a talaj felé feküdj le. A henger legyen az egyik lábad alatt. A kezeiddel segíthetsz a támaszon. A henger feletti lábad ne érjen a talajhoz. Engedj rá annyit a súlyodból, amennyi még nem fájdalmas, majd hengereld végig a csípőd és térded között. Ismételd meg ezt a másik lábadon is.

7, Széles hátizom

Feküdj az oldaladra és a henger helyezd a hónaljad alá. Az alsó karodat nyújtsd ki magad fölé. A felső karod legyen a tested előtt és irányítsd vele a súlyeloszlást. A felsőtested ne érintkezzen a talajjal. Ismételd meg a gyakorlatot a másik oldaladon is.

8, Farizom

Ülj rá a fenekeddel a henger tetejére. Hajlítsd be a térded, majd az egyik lábad tedd keresztbe úgy, hogy a bokád a másik talajon lévő lábad térdén legyen. A súlyt helyezd a keresztbe tett lábad oldalára. Hengereld addig a farizmod, ameddig érzed az izomfeszültséget. Ismételd meg a másik oldalon lévő farizmodra is.

9,  Alsó hát

Ülő helyzetnél tedd a henger az alsó háti szakaszhoz. Fontos, hogy kicsit kifordítva üljél. Ne hengered a gerincet. A kezed legyen alkartámaszban. Emeld fel a csípőd, majd hengereld végig a részt. Ismételd meg a másik oldalon is.

10, Mellkas

Feküdj rá a hengerre vállmagasságban. Nyújtsd ki az egyik karod magad elé. A henger legyen a hónaljad alatt. Engedd rá a súlyod a hengerre, lassú mozdulatokkal dolgozz. A másik kezeddel szabályozd a súlyelosztást. Hengereld végig a mellkasod, majd ismételd meg a másik oldalon is.

Koós Csaba

Kép forrása: https://44oe6uyaxg62st7nk3hj8hwo-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2015/01/Foam-roller-stretch-series1.jpg