Hírek, Események

ZAC EFRON EDZÉSTERVE I.

Body Building Bolt
2018.01.20 21:29
ZAC EFRON EDZÉSTERVE I.

Valószínűsíthető, hogy a Baywatch film a nyár egyik legnagyobb érdeklődéssel övezett filmje lesz.

Hiszen megannyi híres és közkedvelt a színész és színésznő játszik benne, amin lehet legeltetni a szemünket. Viszont nézhetjük őket célokként is a saját testünk szempontjából. A film egyik főszereplője Dwayne Johnson, akinek a testét rengeteg ember bevéste az ágyába, mint esetleges ideál. Azonban láthatjuk még Zac Efront is mellette, aki nagy változáson esett át a szerep kedvéért.A fiatal színész eddig még nem látott izmokat mutatott meg a testén. Elérte hogy nagyon szálkás legyen. A forgatás alatt 5% körül volt a testzsírszázaléka. Mindezt egy 12 hetes edzésprogrammal érte el. Mi megmutatjuk neked, hogy mégis mit csinált.

Hogyan is működik

Efron tréningje korábban folyamatosan másról szólt, folyton más elemeket tartalmazott a különböző szerepek miatt. Ezekből az elemekből állított össze az edzője egy három napos edzésprogramot. Az egyik nap a bicepszen és a háton dolgoztak, a másodikon a lábon, a harmadikon pedig a vállakon, a mellkason és a karokon. Minden nap volt egy kis hasedzés is beépítve az edzésbe.

A fő jellemzője az edzéseknek, hogy a szuperszettek végrehajtására törekedtek. Két gyakorlatot végrehajtani oda-vissza pihenő nélkül. Így ezzel nem csak időt tudott spórolni, hanem a kalóriákat is sokkal jobban elégette.

Fontos szempont volt az is, hogy Zac ne csak egy vízi mentőnek nézzen ki, hanem az is legyen. Így néhány gyakorlat a sebesség és a fürgeség fejlesztésében játszott szerepet.

Útmutató

Minden egyes edzést egyszer kell végrehajtani a héten. Az edzések között mindig van egy pihenőnap.

A gyakorlatok párosítva vannak A és B ként jelölve. Ezeket szuperszettként teljesítsd pihenő nélkül. Miután végeztél a B gyakorlattal akkor pihenhetsz egy percet. Ismételd meg a párokat a leirt mennyiségig és csak utána menj tovább a következő párra.

Első nap: Bicepsz és hát

1A: MERVKAROS LEHÚZÁS

3 sorozat x 8-12 ismétlés

Fogd meg a csigán lévő rudat vállszélleségben, majd told hátra a csípőd, hogy a karod egyenes legyen. A kezdőpozíció enyhén a vállaid vonala fölött legyen. Húzd le rudat a csípődig. A karjaid legyenek egyenesek, majd engedd vissza a kiinduló helyzetben.

1B: HASKERÉK

3 sorozat x 8-12 ismétlés


Ezt az edzés elvégezheted rúddal is, de a haskeréknek sokkal jobb a kialakítása ehhez a gyakorlathoz. Térdelj le a földre, támaszkodj meg a keréken, majd gurulj előre a kerékkel. A hátad legyen egyenes, majd ezután gurulj vissza.

A többi gyakorlatot a következő részben olvashatod.

Koós Csaba

Kép forrása: http://cdn-mf1.heartyhosting.com/sites/mensfitness.com/files/styles/wide_videos/public/zac-efron-baywatch-workout-1280.jpg?itok=3a2Fi5pd