Hírek, Események

SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉS A MOBILITÁSÉRT

Body Building Bolt
2018.01.31 21:51
SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉS A MOBILITÁSÉRT

Ezen a nyáron nem muszáj a teremben izzadnod a súlyokat emelgetned.

Igazán izzasztó edzést dobhatsz össze a szabadban is, a jó levegőn és ehhez nem kell semmi más csak a saját tested. Mi megmutatjuk, hogy mégis hogyan teheted meg mindezt.Hogyan is működik A különlegessége abban rejlik ebben az edzésben, hogy egy gyakorlattal sokkal több izmot is meg tudsz mozgatni, mint egy súlyzós edzéssel. Ott van példának a plank, ami a törzset, a karokat és a test alsó részét is használatba veszi.

A törpejárás és az oldalra való guggolás segíti az ízületek mozgékonyságát, ezzel utat nyitva egy sokkal flexibilis korszakhoz. A sprintek és a felugrás térdfelhúzással pedig felpörgeti a szívet.

Átalakíthatod az edzést a gyakorlatok felcserélésével vagy éppen átszabhatod az ismétlés számokat a saját edzettségi állapotod figyelembevételével.

Útmutató

Két lehetőséged is van egy jó bemelegítést követően. Csinálhatod úgy, hogy minden gyakorlatot megcsinálsz az adott sorozatban és ismétlésszámban, majd utána folytatod a következővel. Vagy köredzésként csinálod meg az egészet. Csinálj 3 sorozatot a gyakorlatokból, vagy három kört.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE BCAA 7000:2:1:1 terméket.

1, STANDARD PLANK VÁLLÉRINTÉSSEL

3 sorozat x 10-15 ismétlés oldalanként

Vedd fel a fekvőtámasz pozíciót. A lábaid legyenek széles terpeszben. Az egyik kezed emeld fel és érintsd meg az ellenkező oldalú vállad. Közben tartsd meg magad.

2, OLDALSÓ PLANK ALKARTÁMASZZAL

3 sorozat x 45-60 másodperc oldalanként

Feküdj az oldalara, majd az alkarodra támaszkodva nyomd ki a csípőd. A tested egyenes legyen.

3,  ALKARTÁMASZBÓL STANTARD PLANK

3 sorozat kimerülésig

A kiinduló pozíció plank alkartámasz. Egyszerre csak egy kezedet kinyújtva kerülj fekvőtámasz pozícióba, majd innen újra menj le alkartámaszba. Kimerülésig csináld.

4, TÖRPEJÁRÁS

3 sorozat x 20-40 méter

Ez a gyakorlat ismerős lehet a testnevelés órákról és valószínűleg mindenki csinálta. A kezedet kulcsold össze a fejednél, guggolj le annyira, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal és sétálj.

5, GUGGOLÁS OLDALRA

3 sorozat x 10-15 ismétlés oldalanként

Állj meg vállszéles terpeszben. Innen lépj az egyik lábaddal kicsit oldalra és úgy guggolj le. A másik lábad legyen nyújtva. Ugyanezt ismételd meg a másik oldalra.

6,  SPRINT

3 sorozat x 30-50 méter

Teljes erőbedobással fussál, ne spórolj semmin.

7,  FELUGRÁS TÉRDFELHÚZÁSSAL

3 sorozat x 10-15 ismétlés

Vállszéles terpeszben állj meg, majd innen guggolj le és innen ugorj fel robbanékonyan a térdeidet a mellkasodhoz húzva. Landolj puhán.

Koós Csaba

Kép forrása: https://static.wixstatic.com/media/22f8ac_b62d44f3687a4d289ba6fed549d21bc9~mv2_d_2800_1867_s_2.jpg