Hírek, Események

4 HIBA, AMIT EL KELL KERÜLNÖD HÚZÓDZKODÁSNÁL

Body Building Bolt
2018.04.14 22:04
4 HIBA, AMIT EL KELL KERÜLNÖD HÚZÓDZKODÁSNÁL

Könnyű azt gondolni, hogy minden gyakorlatot a lehető legjobban vitelezünk ki. Azonban ez valószínűleg nincs így.

Az ember képes elkövetni kisebb-nagyobb hibákat, viszont ezek mindegyike elkerülhető.Bizonyos gyakorlatok nagyon is a technikán függnek, ha hatékonyan akarjuk elvégezni és ezt megtanulni időre van szükség. Többnyire kezdő hibákról olvashatsz, de ne aggódj, igyekszünk segíteni neked. A reflektorfényben most az a gyakorlat lesz, ami a masszív felsőtestért felelős és ez a húzódzkodás lesz.

1, Nem használod ki a teljes mozgásterjedelmet

Fontos azt észben tartani, hogy a hátizmoknak kéne elsődlegesen terhelés alatt lenniük. Ha nem csinálsz teljes ismétléseket a széles hátizom nem tud megnyúlni az ismétlések között, ami arra serkenti a kart, hogy jobban beszálljon a munkába a kelleténél. Ha nem megy annyi ismétlés a teljes tejdelemben való húzódzkodás, amennyit szeretnél, akkor húzz új vonalat magadnak. Csinálj kevesebbet, de azt jól.

2, A könyökeid nem pontosan a húzódzkodó rúd alatt vannak

Ha azt akarod, hogy a széles hátizmod erős legyen és jól fejlődjön, akkor tartsd a könyökeid pontosan a rúd alatt. Így sokkal könnyebb is lesz felhúzod magad, mint mikor kilóg alóla. Az izmok sokkal jobban stimulálva lesznek, ami azt eredményezi, hogy jobban fogsz fejlődni.

3, Nem a vállaidnál indítod a mozgást

A legnehezebb része a húzódzkodásnak igazából az, hogy megtanuljunk kontrolálni a lapockáinkat. Minden egyes ismétlésnél azzal kell kezdened, hogy húzóerőt helyezel a vállaidra, amitől megfeszülnek a hátizmok és ezzel felkészíted őket a valódi húzódzkodásra a bicepsz izmait így kellően kiiktatva.

4, Egyenesen hajlítod végre a gyakorlatot

Rengeteg célzás van arra, hogy a húzódzkodás alatt egyenesen kell tartanod magad a fejedtől a lábadig, hogy jól elvégezd a gyakorlatot. Ezek nagyon rossz célzások. Ugye, a húzódzkodásnak a hát izmait kell erősítenie és ahhoz, hogy ez megtörténjen, először a vállak felhúzását igényli, ami után megfeszülnek a hátizmok. Próbáld meg a vállaidat felhúzni, anélkül enyhén ívelt lenne a hátad. Nem működik. Ahhoz, hogy jól terheljük a hátizmokat a gyakorlat alatt, enyhén íveltnek kell lennie a hátnak. Gondold azt, hogy a mellkasod húzod a rúd felé. Érezni fogod a különbséget.

Koós Csaba
Kép forrása: http://www.thefitworldblog.com/wp-content/uploads/AdobeStock_70435047.jpeg