Hírek, Események

5 TIPP A NAGYOBB HÁTÉRT

Body Building Bolt
2018.04.28 22:07
5 TIPP A NAGYOBB HÁTÉRT

A széles hátizom edzése alapja minden egyes testépítőnek.

Gyakorlatok, mint a lehúzás, húzódzkodás és evezés és ezeknek a különböző fajtái szükséges minden ember edzéstervéhez, ha nagy hátat akar.Azonban meglepő, hogy mennyire sok ember nem csinálja jól vagy éppen nem csinál eleget ezekből a gyakorlatokból, ahhoz képest, hogy mennyit bírna. Mi megmutatjuk, hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet magadból.

1, Mikor lehúzást csinálsz tartsd a felsőtested egyenesen és annyira húzd le a rudat a felsőtestedhez, amennyire csak tudod. Szimuláld azt, mintha az övedhez húznád a rudat, nem pedig a mellkasodhoz. Nagyon sokszor sok ember hátradől, ahogy csinálják ezt a gyakorlatot.

2, Az egész nem a súlyról szól, hanem arról jól megdolgoztasd az izmod. Ne legyen komplexusod azért, mert neked csak kevesebbel megy. A lényeg, hogy ne segíts rá lendítéssel vagy lendületvétellel. Azzal, hogy hátradőlsz lehúzás közben nem a széles hátizmokat dolgoztatod meg.

3, Az egészet képzeld el fejben. A lényeg, hogy mikor lehúzod a csigán a súlyt a könyököd közeledik a testedhez, amikor pedig visszaengeded távolodik tőle. Csak a könyöködre koncentrálj, mintha a karod többi része csak kiegészítő lenne. Minél lejjebb húzod a rudat annál közelebb lesznek a könyökeid a testedhez. Minél jobb a mozgásterjedelem, annál jobb az izom aktivációja és annál nagyobb a fejlődés.

4, Mikor az evezést csinálod, légy biztos benne, hogy könyökeidet szorosan a tested mellett tartsad, hogy megkapd az igazi karnyújtást utána. Ha a könyökeid távol vannak a testedtől, akkor inkább a hátsó deltaizmokat edzed. Csakúgy, mint a lehúzásnál itt is az övedhez húzd a rudat, ne a mellkasodhoz. Légy óvatos az alsó fogással, ugyanis húzás során besegíthetsz a bicepsz izmoddal, ami nem jó.

5, A széles hátizom edzésére ugyancsak alkalmas, sőt nagyon jó az egykezes evezés kézisúlyzóval, azonban itt is figyelned kell arra, hogy minimalizáld a lendítést még a nagy súlyoknál is.

Koós Csaba
Kép forrása: https://i.ytimg.com/vi/ysBlRD9Xqj4/maxresdefault.jpg