Hírek, Események

15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL I.

Body Building Bolt
2018.05.05 22:08
15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL I.

Amikor az izomépítésről beszélünk rögtön mindenkinek beugranak az edzéstervek, módszerek, amikkel ezt elérhetjük.

Bármi is legyen a célod: az egészség, az esztétika, a teljesítményed megnövelése vagy ennek a háromnak a kombinációja az biztos, hogy nincs hiány a tanácsokból, amit kaphatsz. Mindig lehet hova fejlődni és mindig lehet tanulni.


Erősebbé, nagyobbá, jobbá válni nem csak abból áll, hogy lemész a terembe és elvégzed a napi edzésed. Persze, ez az egyik legfontosabb összetevő, de emellett van sok minden más is, amire figyelned kell. Azon is múlik, hogy hogyan töltöd a nap többi részét. Miket eszel, hogyan pihensz, hogyan alszol.
Mi összegyűjtöttünk neked 15 tippet, amire érdemes odafigyelned.

1, A fehérje

Ha az izomépítés a célod, akkor nélkülözhetetlen az étrendedben a magas fehérjemennyiség, de a mindennapi élethez is. A fehérje bevitel legyen minden étkezésed fontos része. A napi beviteled legyen legalább egy testsúly kilógrammonként 1 gramm. De, ha az izomépítés a célod, akkor 2 gramm. Ezt a mennyiséget 5-6 étkezéssel kell bevinned, valamint táplálék kiegészítőkkel.

Ehhez tudjuk ajánlani a BLADE ISOLATE-t vagy a BLADE PROTEIN CONTENTRATE-et.

2, Szénhidrátok

A fehérje csak akkor lesz felhasználva, ha az megfelelő mennyiségű szénhidráttal emésztődik fel, ami megfelelően biztosítja az energiát a testednek. Egyébként, ha ez nincs meg a szervezeted a fehérjéhez fog nyúlni, hogy tudjon működni. A szénhidrát biztosítja az energiát az izmok működéséhez, valamint az agy működéséhez is hozzájárul, mint üzemanyag. Figyelj oda arra, hogy minőségi szénhidrátokat vigyél be, mint például a zab.

3, Az étkezés

Az izomépítés megköveteli azt, hogy folyamatosan és meghatározott időszakonként étkezzünk. A napi 5-6 étkezés jól fenntartja a tested anyagcseréjét. Ha nem eszel rendszeresen a tested az izmokat emészti fel a tápanyagért, nem a zsírt. Mindig legyen elég tápanyag a gyomorban, hogy a szervezeted ne az izmokat eméssze fel!

4,  Az alvás kulcsfontosságú

Nehéz az izomépítés, ha nem alszol eleget. Legalább 7 órát, de inkább 8-at. Az alvás alatt a tested hormonjai, mint például a növekedési hormon és a tesztoszteron szinte elszabadulnak a testedben. Ezzel hozzájárulva a növekedéshez és a regenerálódáshoz. A megfelelő alvás nélkül szabotálod az izomnövekedésed.

5, Az alapok lerakása

A kidolgozott strandizmok (kar, mell, has) mindenképpen jobban vonzzák a figyelmet, de ezek mellett fontos hangsúlyt kell fektetni a sok stabilizáló izomra a vállad, a csípőd környékén és a törzs környékén, amik egy erős alapot szolgáltatnak számodra. Ezeket az izmokat próbára teheted medicinlabdás, fitnesz szalagos és rotációs gyakorlatokkal.

Koós Csaba
Kép forrása: https://embedwistia-a./deliveries/e7652f81028580fb2f891d1b569c69d4c801e976.jpg