Hírek, Események

15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL II.

Body Building Bolt
2018.05.12 22:09
15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL II.

Az előző részben már bemutattunk nektek 5 tényt, amit figyelembe kell venned, hogy növeld az izmaid méretét.

Most folytatjuk a sorozatunkat további 5 ténnyel.6, A megszokás egy ellenség

A meghatározott idejű edzés egy jó dolog. Viszont, ha folyamatosan a rutinná vált edzéstervedet csinálod, akkor a fejlődés meg fog állni, mivel a szervezeted hozzászokik az edzésedhez. Folyamatosan tedd kihívások elé magad és a tested is. Váltogass az edzésfajták között és mikor újra visszatérsz a megszokott gyakorlatokhoz akkor pedig törekedj, hogy arra, hogy mindig felülmúld magad.

7, Az ülő életmód

A mai ülő és technológiai alapú társadalmunkban rengeteg ember van, aki ülőmunkát végez. Emiatt pedig merev a csípője és háta pedig görbe. Mielőtt hozzákezdenél a komoly izomépítéshez először nem árt a tested funkcionálisan helyrehozni. Sőt, fontos, hogy helyrehozd. Ha az alap gyakorlatokat elsajátítod és elvégzed, akkor sokkal jobban tudsz izmot is növelni, illetve nagyobb eséllyel kerülőd el a sérüléseket.

8,  A nők nem lesznek terjedelmesek

Ellenkezőleg a népszerű hiedelmekkel, a nők nem lesznek túlságosan izmosak hacsak nem szednek szteroidokat vagy egyéb ártalmas kiegészítőket. A nőknek nincs meg az a tesztoszteron szintjük, amivel fel tudják építeni azt a fajta túlságosan nagy izmokat. Persze, vannak kisebb genetikai különbségek a nők között, de meg vannak a természetes határaik.

9, Fontos az időzítés

Az edzésed befejeztével a tested szinte ordít a tápanyagért. Minél hamarabb elégíted ki ezt annál hamarabb fog a tested regenerálódni és az izmaid nőni. Erre van egy jó stratégia: magaddal viszel egy kistáskát a terembe, benne egy edzés utáni mixel és egy üveggel, amiben össze tudod rázni ezeket és meginni közvetlenül az edzés után.

10,  A folyadék

A folyadék fontos a szervezet számára. Pláne egy olyan szervezet számára, amely meg van terhelve. Az elegendő folyadékfogyasztás nélkülözhetetlen a test megfelelő működéséhez, ezáltal az izmok működéséhez is. A folyadék ivása edzés előtt, alatt és után akár 25% is meg tudja növelni a teljesítményed. Napi legalább 3 liter ajánlott, hogy meglegyen a megfelelő hidratáció.

Koós Csaba
Kép forrása: https://i.pinimg.com/originals/a7/3e/68/a73e6825cffe37cfbdfcb711c9041ecb.jpg