Hírek, Események

15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL III.

Body Building Bolt
2018.05.19 22:10
15 TÉNY AZ IZOMÉPÍTÉSRŐL III.

Az előző két részben már felsoroltunk tíz tényt az izomépítésről.

Az utolsó részünkben bemutatjuk neked az utolsó 5 tényt, ami hozzájárulhat a fejlődésedhez.11, Nem csak a konditeremről szól

Nem csak a konditeremben a súlyokat emelgetve lehetünk izmosak. Ott van temérdek más lehetőség arra, hogy izmosodjunk. Edzhetünk farönköt cipelve, gumikat forgatva, úszással, evezéssel és megannyi módszerrel, aminek igazán csak a képzeletünk szabhat határt. A legjobb izomépítő módszerek azok, amik utánozzák a mindennapos mozgásunkat.

12, Minél több izmot vonsz be annál jobb

Ne csak a különválasztott gyakorlatokkal töltsd az idődet, mint a koncentrált bicepsz gyakorlatok vagy a lábnyújtás. Tegyél az edzésedbe olyan gyakorlatokat, amik egyszerre sok izmot mozgatnak meg. Gondolj ilyenkor rotációs, lengő, irányt váltó gyakorlatokra.

13, Kell az intenzitás

A telefonodat nyomkodva nem lesz részed egy igazán jó edzésben. Ne legyél az a személy a 2 percig játszik a telefonjával a gyakorlatok közt.  Ezzel elveszted a fókuszt és az intenzitását az edzésnek, ami kellene a hatékony izomépítéshez. Mondunk jobbat, ne is pihenj a gyakorlatok között. Például közvetlenül egy nyomógyakorlat után, mint mondjuk a fekvőtámasz azonnal következhet egy húzó gyakorlat, mint például evezés kézisúlyzókkal. Ez jobb teljesítményt fog előcsalni belőled mialatt a nem dolgozó izmaid jobban regenerálódnak, amíg az ellentétes izmok dolgoznak.

14, Az aktív pihenés jobb, mint csak a pihenés

A test regenerálódik és az izmok nőnek a pihenőnapokon. A pihenés kell és jó is, ha van, de az aktív pihenéssel jobban regenerálódunk. Használj SMR hengert az izmok megdolgozására, ugyanis ezzel felgyorsíthatod a folyamatokat. Hasonló hatást érhetsz el vele, mintha elmennél egy masszőrhöz.

15,  Sose túl késő

Az emberi test hajlamos az izomvesztésre, ahogy öregszünk a harmincas éveinknél kezdve, majd egy csak még komolyabb lesz, ahogy elérjük az ötven évet. Ez egy természetes folyamat, ami be fog következi, azonban mi lassíthatjuk a folyamatot és megőrizhetjük, amit felépítettünk. Az edzés egy remek út ahhoz, hogy fenntartsuk a mobilitásunkat és megőrizzük az egészségünket az idős korszakunkra.

Ezek voltak a fő tények az izomépítésről. Ha ezeket vagy legalább ezeknek a nagy részét szem előtt tartod, akkor biztosan elérheted azt szintet, amire vágysz.

Koós Csaba
Kép forrása: http://photos.demandstudios.com/getty/article/241/193/478978360.jpg