Hírek, Események

10 PERCES TRX EDZÉS HASRA

Body Building Bolt
2018.07.07 22:16
10 PERCES TRX EDZÉS HASRA

Habár csak egy gyakorlat van ebben az edzéstervben, ami közvetve edzi az hasizmokat, a többi nyomó és húzó gyakorlat végrehajtása közben a hasfaladnak a fő szerepe van a stabilitásban.

Az edzésterv egyszerű, de közben az egész testedet át tudod dolgoztatni vele.Az edzéshez ajánljuk a BLADE PROTEIN CONCENTRATE terméket.

Hogyan működik

A kör egy klasszikus toló és nyomó szuperszettel kezdődik, ami igénybe veszi a mellkasod, a tricepszed, a hátad és a bicepszed is.  Ezután jön a hasizmok megdolgoztatása, majd a futás, ami kellemesen megnöveli a pulzusszámot.

Útmutató

A TRX rögzítése a fejed fölött legyen. Ragadd meg a kötél kapaszkodóit.  Állítsd be a stoppert 10 perce. Ahogy elindítottad a stoppert csinálj meg minden gyakorlatot egymás után az előírt ismétlésszámok szerint. Csinálj annyi kört 10 perc alatt, amennyit csak tudsz.

1, TRX EVEZÉS HANYATT FEKVE
15 ismétlés

Pozícionáld magad a rögzítés alá, ragadd meg a kapaszkodókat úgy, hogy a tenyereid egymás felé nézzenek. Engedd le a felsőtested annyira, hogy az karjaid teljesen ki legyenek nyújtva. A térdeidet hajlítsd be 90 fokban. Tartsd a hasadat feszesen. Olyan egyenes legyen akárcsak egy asztal. A könyökeidet tartsd közel a testedhez. Húzd fel magad, majd lassan engedd vissza. Ez egy ismétlés.

2, TRX MELLNYOMÁS
15 ismétlés

A TRX kapaszkodói legyenek csípőmagasságban. Ezután ragadd meg a kapaszkodókat, majd dőlj kissé előre körülbelül 40 fokban. A testedet tartsd egyenesen. A következő lépésként hajlítsd be a könyökeidet és engedd le a mellkasod a kapaszkodók vonaláig. A karjaid tartsd feszesen, ne engedd eltávolodni őket a testedtől. A könyökeidet itt is tartsd közel a testedhez, majd nyomd ki magad.

3, TRX TÉRDFELHÚZÁS
15 ismétlés

A kapaszkodók legyenek 30-40 cm-re a talajtól, majd feküdj le a talajra és akaszd be a lábfejeidet. Ezt követően nyomd ki magad standard plank, avagy fekvőtámasz kezdőpozícióba. A tested legyen egyenes. Húzd fel a térdeidet a mellkasodhoz, ügyelj arra, hogy a hátad legyen lapos közben, majd engedd vissza.

4,  FUTÁS
30 másodpercig

Fuss fél percig 90 % teljesítménnyel. Ehhez a gyakorlathoz ajánljuk, hogy használj futópadot.

Koós Csaba
Kép forrása: https://blog.freepeople.com/wp-content/uploads/2017/09/4B5A7896-2.jpg