Hírek, Események

MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTELEK: TENGERI KAJÁK

Body Building Bolt
2018.07.21 22:18
MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTELEK: TENGERI KAJÁK

Az előző részekben mutattunk nektek magas fehérjetartalmú tejtermékeket és húsokat.

Most evezzünk a különlegesebb ételek felé. Pontosabban a tengeri ételek felé. Általánosságban tudhatjuk, hogy a tengeri élőlényeknek igazán jó a fehérjetartalmuk, emellett az ízük is ínycsiklandó.

A nagy baj velük, hogy viszonylag messze találhatóak ezek az ínyencségek a tengerekben. Így, nem a legegyszerűbb ezeknek a beszerzése, de a mai világban a megoldható kategóriába esnek.
A másik nagy gond a tengeri ételekkel az, hogy két nagy táborra osztja az embereket. Azokra, akik szeretik őket és azokra, akik nem és benne van egy még kisebb csoport, azok akiket rá se lehet venni ezeknek a kipróbálására. Mi azért megpróbálkozunk ezzel.

1,  Sárgauszonyú tonhal
Fehérjetartalom: kb. 25 g/ 3 szelet

Ez a húsos úszó hatalmas adag könnyen emészthető, prémium fehérjét biztosít számodra. Emellett, magas benne az egészségre jó hatással bíró B-vitamin, valamint antioxidánsokat is tartalmaz.
Fontos tudnod, hogyha lehetséges, akkor a pólusoknál fogott tonhalakat szerezd be.

2,  Lapos hal
Fehérjetartalom: kb. 23g/ 3 szelet

A fehér húsok közül a lapos hal az, ami magas fehérjetartalommal emelkedik ki a tömegből. Érdemes beilleszteni az étkezésedbe, ha az izomnövelés a legfőbb célod. Három szelet körülbelül csak 2 gramm zsírt tartalmaz. Ez egy újabb indok, hogy beilleszd az elkészítendő ételek sorába.
Fontos tudnod, hogy a Csendes-óceánban élők sokkal jobb választásnak bizonyulnak, mint az Atlanti-óceánban élő társaik.

3, Polip
Fehérjetartalom: kb. 25g/ 3 szelet

A megnőtt halkereskedő számokat tekintve sokkal szélesebb választékot tudnak biztosítani nekünk vevőknek. Így, polipból is többet kapatunk. A tonhal mellett ez is nagyon jó izomépítő hús. Próbáld ki még akkor is, ha elsőre nem is nézed olyan étvágygerjesztőnek.
Fontos tudnod, hogy a fagyasztott polip ebben az esetben, sokkal jobb a friss társánál, mivel a fagyasztás hatására a húsa sokkal jobban meglágyul.

4, Vörös lazac
Fehérjetartalom: kb. 23g/ 3 szelet

A vörös lazac a szabadon élő társaival együtt sokkal jobb, mint az olyanok, amik gazdaságban élnek. Emellett, 25%-al több fehérjét is tartalmaznak. Továbbá tele vannak Omega 3 zsírsavakkal.
Tudnod kell, hogyha vásárolsz, olyan lazacot keress, aminek a külseje érintetlen. Ez hozzáad egy különleges zamatot a főzés/ sütés alatt.

5, Tilápia
Fehérjetartalom: kb. 22g/ 3 szelet

Ez egy olyan fajta hal, ami általában minden halkereskedésben megtalálható. Könnyen beszerezhető, de emellett remek fehérjeforrás arra, hogy az imaidat jóllakasd vele. 

Koós Csaba

Kép forrása: https://www.santamonicaseafood.com/wp-content/uploads/2017/05/national-seafood-.jpg