Hírek, Események

10 TRX GYAKORLAT I.

Body Building Bolt
2018.08.07 22:21
10 TRX GYAKORLAT I.

A legtöbb ember nagyon szereti mikor nehéz súlyzókat nyom ki vagy emel meg.

De nem kell mindig ezekkel edzened. Valójában van egy eszköz, amit sokan elhanyagolnak, pedig nagyon jól helyettesíti a súlyokat.

Ez a TRX. Amellett, hogy a tested súlyával dolgozol fejleszti a stabilitást, az állóképességet és a mobilitást is. Így, elég komplex módon fejleszted a tested. Az edzés alatt a hangsúly a csípőn, a térdeken és a váll mobilitásán van.

Megjegyzés:
 Ezek a gyakorlatok erős törzsizmokat követelnek meg. Ha még kezdő vagy, először dolgozd meg ezeket az izmokat PLANK edzéssel. Az edzés előtt érdemes bemelegíteni olyan gyakorlatokkal is, amik kihatnak a mobilitásra is.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE SHIELD-C 1000 terméket, ami hozzájárul ahhoz, hogy az immunrendszered tele legyen vitaminnal.

1, GUGGOLÁS
4 sorozat x 12 ismétlés

Rögzítsd a kötelet középmagasan és a tekinteted a rögzített pont felé nézzen. A kezdő pozíciónál a kapaszkodók a mellkasodnál legyenek. A karjaid kinyújtásával engedd hátra magad és közben ülj le olyan mélyen, amennyire csak tudsz a lábaid között. Ha tapasztalsz valamilyen fájdalmat, ne menj mélyebbre. Csak annyira, amennyit a térdeid engednek. A lábaid vállszéles vagy annál szélesebb terpeszben legyenek. A kezeid segítségével húzd előrébb magad, hogy mély guggolást végezz. Ezután emeled föl a kezeidet a vállaid fölé. Folyamatosan tartsd
egyenesen a hátad, majd állj fel ebből a helyzetből. Ne előre dőlve vagy hátra, hanem egyenesen.

Általános hibák:
• a súlyod a lábujjaidra helyezed a mélyguggolásnál
• előre hajolsz a mélyguggolásnál
• nem a rögzített pont felé nézel a guggolás közben, hanem lefele
• nem lélegzel

Ez a gyakorlat javítja a csípő mobilitását és a térd ízületeinél a mozgásterjedelmet.

2, SZÉLES TERPESZ TÖRZSDÖNTÉSSEL ÉS LÁBNYÚJTÁSSAL
5 kör x 45 másodperc oldalként

Egy kör akkor ér véget, mikor megcsináltál egy törzsdöntést, valamint a nyújtást mind a két oldalra.
A kötél továbbra is középmagasan legyen felfüggesztve. Fogd meg a kapaszkodókat és lépj vállszélesnél szélesebb terpeszbe. Ezután a karjaidat kinyújtva döntsd előre a csípődet. Ügyelj arra, hogy a hátad egyenes maradjon a mozdulat alatt. Tartasd meg magad így pár másodpercig, majd egyenesedj ki és guggolj le az egyik oldaladra, közben a másik lábad legyen kinyújtva. A fogásod a kapaszkodón legyen lágy, hogy jobban megterheld a láb izmait. Egyenesedj fel és ismételd meg a másik oldalra ugyanezt.

Általános hibák:
• nem tartod egyenesen a karod
• nem helyezel elég terhet a lábadra a nyújtás alatt
• nem lélegzel

Ez a gyakorlat fejleszti a csípő mobilitását, az ágyék résznél lévő izmokat és a boka mobilitását.

Koós Csaba
Kép forrása: http://s3.amazonaws.com/trx-cms-uploads/attachments/000/003/143/original/6b20e6a4ce3efc1b5b0c8231ee74f468