Hírek, Események

TÚL KEMÉNYEN EDZEL?

Body Building Bolt
2018.10.15 22:33
TÚL KEMÉNYEN EDZEL?

Folyamatosan fáradt vagy és azt veszed észre, hogy a karodat is alig bírod felemelni?

Nem te vagy az egyetlen. A magas igénybevételű edzések kötelezőek, hiszen szeretnél fejlődni és nem is szeretnél puhánynak tűnni a teremben.

Akik ottt vannak a teremben meg vannak róla győződve, hogy állandóan a maxot kell nyújtani, de ez nem biztos, hogy így van. Ez a mentalitás sérüléshez is vezethet vagy motiválatlanná is tehet, hogy mindig ugyanazon az elven dolgozol. Sőt, mi több visszafelé sodor a fejlődés útján, illetve túledzéshez is vezet.

Állandóan a maxon edzeni olyan, mintha mindenhová padlógázzal mennél a kocsiddal. Előbb utóbb vagy valami baja lesz a kocsinak vagy ütközöl valakivel. Ez itt is ugyan az. Ha így edzel annak lerobbanás lesz a vége. Hogy elkerüld a visszaesést a teljesítményedben külön kell választani az edzéseidet nagy darabokra és ezt most úgy kell felfognod, hogy különböző időszakokat határozol meg. Például, aki guggol először megtanulja, hogy hogyan is kell szabályosan guggolni, majd saját testsúlyával fejleszti magát, mondjuk négy hétig, mielőtt a súlyhoz nyúlna. Így, a tested többféle stimulációt kap, nem pedig egyet, egyféle módon. Ahhoz, hogy friss maradj folyamatosan csinálhatsz olyat is, hogy például egy hétig csökkentett (azaz minimális) edzést végzel, hogy feltöltődj. Nagyon sok profi sportolónak is adnak ilyen heteket. Ezt a pihenőt a 6-12. hét között be kell iktatni, ez attól is függ, hogy mióta sportol az illető, illetve, hogy milyen a jelenlegi állapota. Ha ez a hét bekövetkezik, akkor főleg átmozgató jellegű edzéseknek kell lennie, például a hajlékonyság fejlesztése, nyújtó gyakorlatok, SMR-hengerezés. Ne kövesd el azt a hibát, hogy egész nap fekszel és a Tv-t nézed nasit majszolva.

Ezekkel a tippekkel folyamatosan frissen tarthatod magad egész évben. Valamint, folyamatos és jó lesz az edzésmunkád.

Az egészség fenntartásához ajánljuk a BLADE DAILY1 termékünket, ami az immunrendszert a csúcson tartja.

Koós Csaba
Kép forrása: https://spencerneveuxfitness.files.wordpress.com/2013/05/spencerisbig_014.jpg