Hírek, Események

A ROBBANÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE

Body Building Bolt
2018.12.15 22:37
A ROBBANÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE

Drámaian tudod fejleszteni a robbanékony erődet ezeknek a pliometrikus edzéseknek az elvégzésével, amit könnyedén hozzáadhatsz sok edzéshez, mint utolsó befejező gyakorlat.

A robbanékony erő és sebesség egy sportoló legjobb barátja tud lenni, mivel manapság nagyon sok múlik ezen. Emellett olyan embereknek is ajánlatos, akik rendszeresen guggolnak. Szóval ideje beilleszteni az edzéstervedbe ezt az egyszerű pliometrikus edzést.

Figyelmeztetés: Ez az edzés nagyon keményen igénybe veheti a térdet és az ízületeket. Szóval figyelj a testedre és mindig nyújts az edzés után. Ne lépj rajta túl.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE PROTEIN CONCENTRATE terméket, ami magas és jó minőségű fehérje.

Az edzés köredzésként végzendő, tehát minden gyakorlatot egymás után végezz el. Csinálj összesen 4 kört a két gyakorlatból.

A1: DOBOZRA UGRÁS
6 ismétlés
Pihenj egy percet.

Mielőtt felugrasz a dobozra guggolj egyet és csak innen ebből felegyenesedve ugorj fel a dobozra. Próbálj finoman érkezni rá. Miután ez megvolt lassan lépj le a dobozról.  Minden héten növeld meg egy kicsivel a doboz magasságát vagy éppen cseréld ki egy nagyobbra, hogy folyamatosan kihívás elé állítsd magad.

A2: DOBOZRA UGRÁS
20 ismétlés
Pihenj 2 percet.

Ismételd meg a kört még háromszor.


Ehhez a gyakorlathoz több dobozra is szükséged lesz, ha kényelmesen és hatékonyan akarod csinálni, de persze meg lehet csinálni egy dobozzal is. Az ugrást itt az egyik doboz tetejéről indítsd, a talaj irányába. Töltsd a lehető legkevesebb időt a talajon. Ügyelj arra, hogy a sarkad ne érintkezzen a talajjal. Innen ugorj fel a következő dobozra. Figyelj arra, hogy folyamatosan fenntartsd az egyensúlyod.

Koós Csaba
Kép forrása: http://www.crossfitsligo.ie/wp-content/uploads/2015/04/maxresdefault.jpg