Hírek, Események

EGYSZERŰ TECHNIKÁK A HIIT EDZÉSHEZ

Body Building Bolt
2019.01.01 22:38
EGYSZERŰ TECHNIKÁK A HIIT EDZÉSHEZ

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a HIIT. A neve jól leírja, hogy miről is szól az edzés High Intensity Interval Tranning, azaz magas intenzítású intervallum edzés.

Ez az edzés nagyon keményen megterheli a szervezetedet, főleg ha mellette folyamatosan edzel a konditeremben. Ezért elég heti 1-2 alkalommal végezni. Azoknak ideális, akiknek már van egy jó alapjuk állóképesség terén, de kevés idejük van.

A lényeg az, hogy a HIIT edzésenek nem kell bonyolultnak lenniük, éppen elég kemények azok így is. Mi megosztunk pár tippet, amivel kiaknázhatod az általad választott edzést és ez nem kerül negyed óránál több időbe. A gyakorlat fajtáját te választod ki. Lehet futás, ugráló kötél, bringázás vagy egyéb más dolog.

Az edzéshez ajánljuk a BLADE FAT BURNER termékünket, hogy még jobban menjen a zsírégetés.

Első tipp:
 A bemelegítés
Az általad választott kardió feladatot 50% intenzitással három teljes percen keresztül.

Második tipp:
 Csináld keményen
Az általad választott gyakorlatot csináld először 30 másodpercig teljes sebességen, majd a következő 30 másodpercben félgőzzel. Ez egy kör. Ezt váltogasd tíz kör alatt megállás nélkül.

Harmadik tipp:
 Levezetés
A kemény körök után vezess le 50% tempóban 2 percet.
Ha ténylégesen beépíted az edzéseid közé heti kétszer, de legalább egyszer hamar észre fogod venni, hogy megugrott az állóképességed mértéke. Emellett nagyon jó arra, hogy a zsírt
égesse. Ha nem vagy elég edzett vagy szívgondjaid vannak, akkor nyugodtan edz más, kevésbe megterhelő módszerek szerint.

Koós Csaba
Kép forrása: http://ryanwashere.com/wp-content/uploads/2016/05/hiit-workout-tips.jpg