Hírek, Események

5 MEDICIN LABDÁS GYAKORLAT

Body Building Bolt
2019.03.01 22:44
5 MEDICIN LABDÁS GYAKORLAT

Még az ókorban is ismerték az előnyeit a súlyos bőr tréning labdáknak. Mivel amellett, hogy biztonságosan lehet vele edzeni a test összes izomcsoportját meg lehetett vele dolgoztatni. Jól fejleszti az erődet, emellett nem okoz kárt senkiben és semmiben, ha ki akarod ereszteni a frusztrációdat.

Útmutató

Az emberek gyakran elfelejtik, hogy az erőt nem csak súlyzókkal lehet fejleszteni. Ez a fajta erőfejlesztés arra szolgál, hogy az erőt gyorsan, egymás után ki tud fejteni. A medicin labda dobálásához nem kell egyetlen egy mozdulatot se lassan kivitelezned. Beleadhatsz minden energiát vagy dühöt, ami benned van. Van még egy jó tulajdonsága, hogy nagyon jól fejleszti a robbanékonyságot is és szinte azonnal láthatod az eredményét. Továbbá tanulmányok kimutatták, hogy a medicin labda dobálása segít a koncentrációban, valamint a figyelemi képesség javításában.

Hogyan is működik:
Legyen két fajta súlyod is a medicin labdából, mivel az edzés 1-3 tartó részéhez nehezebb labda kell a többihez könnyebb. Az edzést egy héten egyszer csináld meg, egy külön napon, ahol csak ezt csinálod. Két-három percet pihenj a sorozatok között.

1, GUGGOLÁSBÓL DOBÁS
5 sorozat x 3-5 ismétlés

Állj meg vállszélességben, tartsd meg a labdát mellmagasságban, a könyökeid legyenek alatta. Guggolj le addig míg a hátad egyenesen tudod tartani. Robbanékonyan egyenesedj ki és dobd fel a labdát a levegőbe, amilyen magasra csak tudod. Enged leesni, vedd fel, majd ismételd meg a gyakorlatot.

2, DOBÁS MAGAD MÖGÉ
5 sorozat x 3-5 ismétlés

Állj meg vállszélességben. A labdát tartsd mellkas magasságban kéztávolságra magad előtt. Nyomd hátra a csípőd, Engedd lejjebb a felsőtested a talaj felé. Az alsótested tartsd természetesen. Robbanékonyan egyenesedj fel és dobd el a labdát a fejed fölött. Sétálj a labdához és ismételd meg.

3, FALNAK DOBÁS ROTÁCIÓVAL
3 sorozat x 3-5 ismétlés oldalanként

Állj meg egy fallal szemben. A labda kartávolságra legyen előtted. Forgasd el az egyik oldalra a felső tested egészen addig, míg nem érzed, hogy nyúlik a hasizom. Dobd a falnak a labdát és közben forogj vissza a kezdőpozícióba. Ismételd meg a másik oldalra.

4,  KITRÖRÉS FEJ FÖLÖTT DOBÁSSAL
5 sorozat x 4-6 ismétlés

Tartsd a labdát a fejed fölött. A könyökök lehetnek hajlítva. Hajolj hátrafelé, addig ameddig nem érzed a nyúlást a hasizomban. Ezután lépj előre kitörésbe és dobd a falnak a labdát. Legyél annyira távol, hogy a labda tudjon pattogni.

5, FAVÁGÁS MEDICIN LABDÁVAL
4 sorozat x 4-6 ismétlés

Fogd meg mindkét kezeddel a labdát. Állj úgy, hogy a bal lábad előrébb legyen, mint a másik. Hajolj le a bal lábadhoz kinyújtott karokkal, a térded külső feléhez. Robbanékony lengesd át a labdát a jobb vállad fölé. Mintha csak egy fejszével vágnád a fának a törzsét.

Koós Csaba
Kép forrása: https://i5.walmartimages.com/asr/7066ab6a-30e1-4c03-bcb8-1c22418c8351_1.b71094ca725d6e099f56cf2716d75160.jpeg