Hírek, Események

AZ ELSŐ 5 LÉPÉS A FITTSÉGHEZ

Body Building Bolt
2015.05.01 15:00
AZ ELSŐ 5 LÉPÉS A FITTSÉGHEZ

Minden kezdet nehéz, így az is, hogy mivel is kezdhetnéd el a szokásos tavaszi diétát, vagy hogy mivel indulj el az átalakulás útján. Összegyûjtöttük az elsõ 5 legfontosabb lépést, hogy minél könnyebben és gyorsabban érd el a célod.

1. lépés: Képezd magad és sajátítsd el a fitnesz alapvetõ szabályait. Felejtsd el, hogy ez könnyû és hamar végzel majd vele. Az edzésekhez elengedhetetlen, hogy mindig egyre több és több tudást szerezz majd meg. Tanuld meg az alapvetõ szakszavakat és azok jelentéseit, valamint ismerd meg a tested, ez elengedhetetlen, ahhoz, hogy értsd a szakoldalakat, vagy magazinokat. Valamint tájékozódj a kalóriákról, mert fontos, hogy az étel, amit fogyasztasz alacsony legyen zsírban és szénhidrátban is. Természetesen nem csak az ételek segítenek, hanem a táplálék kiegészítõk is, azokról sem árt, ha olvasgatsz, például itt. 2. lépés: Tisztítsd meg a lakásod. Dobálj ki minden alkoholtartalmú italt, az önpusztító életmódhoz eddig hozzájárult. Persze azért legyél óvatos, ha nem egyedül élsz, mert nem biztos, hogy más elfogadja majd ezt. Ha valakivel együtt élsz, beszéljétek meg, hogy mit szólna hozzá, ha te ezeket számûznéd a lakásból.

3. lépés: Fejezd be az össze-vissza evést. Az éttermi ételek gyakran tele vannak sóval, és zsírral. Ha nem tudsz fõzni, vegyél fõzõleckéket, és csodás, egészséges, és finom ételeket készíthetsz otthon is.  Ez legalább annyira fontos tényezõ, minthogy megtanuld a legjobb gyakorlatokat hasra. Az amerikaiak közel 40%-a étteremben eszik, gyakran mondják azt a kifogást, hogy nem tudják, hogyan kellene elkészíteni, meg ez egyszerûbb. De te vedd kezedbe az életed ezen pontját.  Valószínûleg le fogsz égetni egy-két tojást, vagy kidobsz majd pár ételt, de a hibák tesznek majd még jobb emberré. 4. lépés: Szervezd meg az életed, és oszd be az idõd. A legtöbb edzésterv, vagy diéta az alapokon bukik be, a tervezésen. Nem mindegy például, hogy mikor eszel, mennyit eszel, hol eszel. Ha például nagyobb mennyiségû ételt készítesz, akkor nem kell minden nap fõznöd, sõt magaddal is viheted az étel akárhová. A legjobb versenyzõk is mindig visznek magukkal ételt, és ráadásul õk bárhol is vannak, kétóránként esznek.  A legnagyobb meleg sem tántorítja el õket ettõl, õk hûtõtáskát is használnak ehhez. 

5. lépés: Legyél következetes az életedben. Persze nem tudsz mindent, és mindenkit helyre rakni, de az edzést és a táplálkozást mindenképp rakd rendbe. Találd meg az egyensúlyt az életedben, aki szeret téged, és akit te is szeretsz, az nagyban hozzásegít majd a boldogsághoz is. Meg kell találnod azokat az embereket, akik segíteni tudnak neked, akár a családod, akár a barátaid. Sok versenyzõt ismerek, akik feláldozták vagy a munkájukat, vagy a családjukat, netán a hitüket, vagy egyéb fontos dolgot az életükbõl, amíg a sikert keresték. Sokszor a család sem érti a lemondásokat, amelyet a sportoló vállal, de ha látják, hogy ez a hasznodra válik, akkor segíteni fognak, mert nekik is az a jó, ha neked jó. 

Konklúzió: Hozd magad formába, törekedj a legjobbra és elõbb-utóbb az erõfeszítés meghozza a gyümölcsét. Mutass pozitív képet a körülötted lévõ embereknek, és õk is kedvet kapnak majd hozzá.

Írta: Dr. David Ryan

forrás: bodybuilding.hu