Hírek, Események

MOTIVÁCIÓ: MEGKAPNI ÉS MEGTARTANI

Body Building Bolt
2015.06.26 15:00
MOTIVÁCIÓ: MEGKAPNI ÉS MEGTARTANI

Tizennyolc év alatt elég sokszor hallottam azt az életben, hogy bizonyos dolgokat nem elég csupán megkapni és „ feltenni a polcra”, hanem azokat meg is kell tartani… időt, energiát nem sajnálva, önzetlenül.

Fizikálisan persze megtartja a polc is, viszont ez a szó nem merül ki ennyiben. A megtartás éltetést is jelenthet. Azzal tartod meg a számodra fontos kincseket, hogy élteted azokat. Hogy nem hagyod a polcon porosodni, hogy gyakran letörölgeted, ápolgatod, és a kezedbe veszed.

A motiváció is hasonló „törődést” igényel. Nem elég csupán egyszer megkapni az élettől, meg is kell tartani azt, folyamatosan éltetni, hogy soha el ne fogyjon. Ami valljuk be, egyáltalán nem könnyű feladat. Mert mindig van mit csinálni, mindig van hova menni, mindig jönnek az újabb akadályok. Gyakran csúszik ki kezünkből az irányítás, terelődik el a figyelmünk sok apróság miatt. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni magunkról, a céljainkról. Mert fáradt vagyok, mert fáj a hasam, mert a macska már megint beteg és orvoshoz kell vinni. Mert fúj a szél és hideg van. Mert megint 40 fok van és nincs kedvem kimenni. Mert inkább majd holnap, ez most nem az én napom.

Elárulok egy nyílt titkot. Minden nap a tiéd! Minden egyes nap, amit kapsz a sorstól… csak a tiéd, senki másé. Nem az enyém, nem a szomszédodé, nem valaki másé.

Nagy Alexandra - Fitness modell

Nagy Alexandra - Fitness modellTudom, egyértelmű és alapvető dolog, hogy reggel felébredsz, kinyitod a szemed, kiszállsz az ágyból, felállsz, elindulsz és kezded a napot. De gondoltál már arra, hogy valaki csak addig jut el, hogy kinyitja a szemét? És nincs ágyról leszállás, nincs megmozdulás, nincs jobb vagy bal lábbal ébredés. Egyszerűen csak a tudat van, vagy rosszabbik esetben az sem. Aztán csak a tétlenség, a tehetetlenség és kudarc érzete. És nem azért, mert valamit nem szeretne minden erejével elérni. Hanem mert nincs hozzá eszköze, nincs mihez nyúlni.

Nos, neked minden egyes nap van. Minden egyes nap adott minden. Csak élni kell vele, meg kell látni, észre kell venni és realizálni. Hogy amit akarsz, az ott van előtted. Ha valamit nem látsz, az attól nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs ott. Az azt jelenti, hogy nem vetted észre.

Tudod Te milyen szerencsés vagy, hogy reggel magadnak főzheted le a kávét a két lábadon állva? Hogy az illatot, zamatot élvezve kortyolhatod el utána. Hogy munkába menet segítség nélkül tudsz felszállni a buszra vagy metróra. Hogy beülsz a kocsiba és vezetsz. Hogy beérsz a munkahelyre és képes vagy dolgozni, vagy a hétköznapokban megvalósítani önmagad. Hogy szeretsz, és viszont szeretnek. Hogy adsz valamit, és azt visszakapod.

Az életben jönnek-mennek a dolgok, az emberek, a tapasztalatok, a csalódások és nehézségek. Sokszor egy ember maga a csalódás. Sokszor a csalódás maga az ember. Hogy hagyod elúszni a lehetőséget, hogy nem használod ki az adottságaidat, nem mondod azt, hogy igenis itt vagyok és akarom! Nagyon akarom! Nagyon akarom, és nem csak szeretném! Egy célt nem szeretni kell. A társadat, családodat, párodat, barátaidat és a házikedvenced szeresd. A célodat akard, a motivációt pedig ne engedd el! Soha ne engedd el, mert amíg van min állnod, van mivel fognod, tudsz járni, tudsz létezni, addig minden lehetséges! De csak akkor, ha mélyen és határozottan hiszel benne.

Most pedig állj fel, fogd kézen a motivációdat és tedd azt, amire szánt téged a sors! Ne feledd, az életed nem örök. Az életed ajándék, amit években mérnek.

Nagy Alexandra
TEAM BLADESPORT