Hírek, Események

HARDGAINER TIPPEK - CIKLIKUS EDZÉS AZ ERŐ ÉS AZ IZOMTÖMEG NÖVELÉSÉHEZ

Body Building Bolt
2015.07.13 15:00
HARDGAINER TIPPEK - CIKLIKUS EDZÉS AZ ERŐ ÉS AZ IZOMTÖMEG NÖVELÉSÉHEZ

„Nem más testét építed az edzőteremben, hanem a sajátodat! Tehát miért követnéd vakon más edzésprogramját? Ha nem a saját alkatodat, formádat, méreteidet és múltadat veszed alapul, akkor már most garantálható, hogy nem fogod elérni azt az eredményt amit megérdemelsz.”

Jaco De Bruyn (WBFF PRO modell) tipikus ektomorf, azaz nehezen izmosodó testalkattal rendelkezik. Idővel azonban rájött, hogy mi a növekedés titka számára. Hiába próbált heti 2-3 alkalommal teljes-test edzést, vagy alkalmanként magas intenzitású súlyzós edzéseket végezni, ezek egyszerűen nem működtek. A megoldást a problémára a ciklikus edzésben találta meg. Az eredményeket a gyakorlatok, valamint a sorozatok és ismétlések terjedelmének kéthetes körforgásban való változtatása hozta meg. A különböző gyorsaságú és ismétlésszámú tartományok segítettek kihasználni az izomrostokat teljes terjedelmükben, és maximalizálni minden egyes mozdulatot az izmok növekedéséhez, elegendő időt hagyva a regenerálódáshoz.

KÉT HÉT, KÉTFÉLE MEGKÖZELÍTÉS
Az alapvető felosztás nem fog változni a kéthetes periódusaidban. Egy adott héten egy testrészt dolgoztatsz meg, szimplán csak a hangsúlyt helyezed át minden héten, egyszer az izomszövet térfogatának növelésére, máskor az erő fejlesztésére helyezve azt.

Első héten egy kissé magasabb ismétlés-tartományban fogsz dolgozni, mint amihez hozzászoktál. A terv itt az, hogy felturbózd az edzésintenzitásodat, ami jelentős izomterhelést és metabolikus stresszt okoz. Ez idő alatt a figyelmet arra kell összpontosítani, hogy minél jobban bedurranjon az izom, és a lehető legnagyobb terhelést adjuk az izmoknak a 1215 vagy akár 20 ismétléses sorozatokban.
A második héten egy alacsonyabb ismétlésszámmal fogsz dolgozni, az izmok maximális feszítéséhez, mely az izmok növekedéséhez szükséges harmadik tényező. Még mindig nagy súlyokkal fogsz dolgozni ezen a héten, ám ezeket többnyire piramis sorozatokban végezd, ahol az ismétlésszám csökkentésével növeled a súlyt.

Folyamatosan végezd egymás után a kéthetes ciklusokat, hogy kitörj a Hardgainer pokolból!

A megfelelő edzésterv mellett fontos megjegyeznünk, hogy a legnagyobb hangsúlyt a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelére kell fektetnie a hardgainer testalkattal rendelkezőknek.

Az étkezéseidet egészítsd ki a Blade Fusion4 összetett fehérjével, mely tökéletesen táplálja a testet 4 magas minőségű fehérjével, függetlenül attól, hogy ez az edzés utáni helyreállítási, vagy a kényelmes étkezést helyettesítő turmix.

TEAM BLADESPORT