Hírek, Események

400 ISMÉTLÉS A NAGYOBB KAROKÉRT

Body Building Bolt
2015.07.22 15:00
400 ISMÉTLÉS A NAGYOBB KAROKÉRT

„Készülj fel, hogy megtapasztald életed bedurranását a 400 ismétléses kar-edzéssel!”

 

Alapvető erő nélkül megpróbálni az izomnövekedést maximalizálni olyan, mint alapkő nélkül épületet felhúzni. Az biztos, hogy jól fog kinézni, de idővel le fog omlani.

Az erő az alapköved. De ahhoz hogy teljesen kifejleszd az izmaidat, átfogó szemléletmódra van szükség. Ez magába foglalja a nagy és kis súlyokat, magas és alacsony ismétlésszámokat, a változó gyakoriságot és a változó tempót. Ennek eredményeképp ezzel az edzéssel a bedurranásért edzünk. Végezd ezt a módszert 2 alkalommal hetente, 3-5 héten keresztül.

AZ EDZÉSPROGRAM
Ennek az edzésnek a természetéből fakad a sok feszítéssel töltött idő, és az extrém rövid pihenőidők pedig metabolikus stresszt vonnak maguk után. Más szavakkal ez nagyszerű módja az izomnövekedés beindításának. Négy gyakorlatot fogunk végezni, mindegyikből 100 ismétléssel. A gyakorlatok pedig a következők lesznek: fekvenyomás negatív padon szűk fogással, váltott kezes bicepsz ferde padon, fej fölötti tricepsz nyújtás kötéllel csigán, váltott kezes kalapács bicepsz. A cél hogy elérjük mindegyikből a 100 ismétlést minél kevesebb sorozattal.

Válassz olyan súlyt a kezdéshez, mellyel meg tudsz csinálni maximum 20 ismétlést, és aztán minden sorozatot vigyél bukásig. Ha megcsináltad az első körben a 20 ismétlést, utána pihenj 80 másodpercet, majd minden sorozatnál az ismétlésszámmal kevesebb másodpercnyi pihenőidőt tarts. Tehát ha a második sorozatnál a bukás 11 ismétlés után jön el, akkor a pihenőidőd 69 másodperc lesz (100-20-11=69). Tehát az összes elvégzendő ismétlésből kell kivonnod a már teljesített ismétlésszámokat, és megkapod a pihenőidő mennyiségét. Ez a folyamat egészen addig tart, míg el nem éred a 100 ismétlést. Miután ez megvolt, pihenj 2 percet mielőtt kezdenéd a következő gyakorlatot.

Akkor se csökkentsd a súlyt, ha ez csak 20 sorozat alatt jön össze!

Minden alkalommal amikor ezt az edzést végzed, ahelyett hogy a súlyt növeled, kövesd nyomon a sorozatok számát és az azok között tartott pihenőidőt. Törekedj arra, hogy minél gyorsabban és kevesebb sorozattal végezd a gyakorlatokat.

TEAM BLADE SPORT