Hírek, Események

MIT ÁRTHATNAK NEKED AZ ANABOLIKUS SZTEROIDOK?

Body Building Bolt
2015.07.24 15:00
MIT ÁRTHATNAK NEKED AZ ANABOLIKUS SZTEROIDOK?

Cikkünk pusztán informális jellegű, senkit nem akarunk buzdítani az illegális teljesítményfokozók használatára, vagy az azokkal való visszaélésre!

 

Mik azok az anabolikus szteroidok pontosan?
Ezek a szerek olyan kémiai vegyületek, melyek a szervezet anabolikus folyamatait képesek fokozni. Befolyásolják a protein-anyagcserét fehérje-szintézis stimulálása, és a fehérje-bontás akadályozása révén. Ebből is kristálytisztán látszik, hogy attól hogy valaki ész nélkül beszed mindent amit talál, még nem lesznek méretes izmai. Az anabolikus szerek kizárólag a megfelelő táplálkozás és a kemény edzésekkel kombinálva tudják serkenteni a száraz izomtömeget.

Miért írnak fel az orvosok szteroidokat?

Ilyenre csak speciális egészségügyi állapot kezelésénél kerülhet sor. Okot adhat erre például egy AIDS fertőzött beteg izomsorvadása. Az anabolikus szteroidokat használják még a visszamaradt serdülőkor kezelésére, illetve a herék tesztoszteron-termelésének elmaradásakor. Szigorúan tilos azonban az orvosoknak olyan célból felírni szteroidokat, hogy azzal valakinek a sportteljesítményét növeljék.

Hogyan hatnak az agyra?

Az anabolikus szteroidok egyes esetekben okozhatnak fokozott agressziót, illetve egyéb pszichológiai problémát. Annak ellenére, hogy a legtöbb használó jó hangulatról számol be, mégis tapasztalható extrém hangulatingadozást, beleértve a mániákus tüneteket, valamint a megnövekedett haragot ami erőszakhoz vezethet.

Milyen mellékhatásai vannak a férfiakra és a nőkre?

Az anabolikus szteroidok erős hormonok. Hatással vannak az egész testre. Néhány mellékhatása minden használóra érvényes, néhány azonban kifejezetten férfiakra vagy nőkre érvényes.

Férfiaknál előforduló mellékhatások

· Nőies mellek
· Fájdalmas erekció
· Herék visszahúzódása
· Lecsökkent spermaszám
· Impotencia

Nőknél előforduló mellékhatások

· Rendellenes arc- és testszőrzet
· Mélyülő beszédhang
· Menstruációs zavarok
· Megnövekedett klitorisz
· Csökkent mellméret

Közös mellékhatások

· Fokozott pattanás megjelenése
· Zsíros és fényes bőr
· Bőrsárgulás
· Kopaszodás
· Szívnagyobbodás
· Megnövekedett szívinfarktus kockázat
· Májproblémák
· Hangulatingadozás

Talán azt gondolod, hogy ezek csak lehetséges mellékhatások, ám az anabolikus szteroidokat leginkább az orosz ruletthez lehet hasonlítani. Rengeteg mellékhatása lehet, amelyeket talán meg sem érzel elsőre. Elképzelhető hogy öt használó közül ötnek semmit nem árt. Azonban a hatodik talán holtan végzi. A te döntésed hogy a lassabb, de biztonságos  fejlődést választod, melyhez kitartás kell, vagy türelmetlenül, illegális szerekhez folyamodva váltod valóra a céljaidat…

TEAM BLADESPORT