Hírek, Események

DOLGOK A SZÁLKÁSODÁSHOZ

Body Building Bolt
2017.12.16 12:41
DOLGOK A SZÁLKÁSODÁSHOZ

Itt a nyár és ideje lesz lassan ledobni azokat a ruhadarabokat a strandon. A kerek izmok vonzóak, de ahhoz hogy még jobban nézz ki nem árt ha a lehető legjobban ledobod magadról a felesleget.

 

De legyünk őszinténk ehhez rengeteg munka, alázat és kitartás kell. Mi csak azt a pár tippet tudjuk neked megadni, ami segíthet, de a végén minden csak rajtad áll.

Ehhez a nehéz úthoz ajánljuk neked a BLADE ISOLATE WHEY terméket, ami magas 96%-os fehérje tartalmával jó társ lehet.

Öt szabályt osztunk meg veled.

#1 –Legyen szénhidrát stratégiád

Bizonyára hallhattad azt, hogy a szénhidrátot ellenség nevezik. Nos, nem teljesen van ez így. A szervezetedet teljesen elvágni a szénhidrátoktól segíthet a gyors súlyvesztésben, ha erre van szükséged, de ezzel együtt megfosztod a szervezetedet az energiától. Továbbá a hiányzó tápanyagot a tested az izmokból fogja pótolni, ami izomvesztéshez vezethet. Ezért érezheted magad fáradtnak, nyűgösnek vagy letargikus állapotban lévőnek.

Inkább ügyelj arra, hogy jó időben vidd be viszed be a szénhidrátokat ahelyett, hogy teljesen elhagyod őket. A legideálisabb idő ehhez a reggeli és az edzés utáni táplálék bevitel.

#2 – Egyél több zsírt

Igen, ahogy mondtuk. Egyél több zsírt!

Nem a zsír az, ami kövérré tesz. A túl sok kaja az, ami kövérré tesz. Sőt, a több zsírbevitel azt eredményezi, hogy elkerülöd az étkezések közötti éhségérzetet, ahogy csökkented a szénhidrát bevitelt. Mivel eltolja azt az időszakot, amikor a szervezeted a ráktárjából gyűjti az energiáját, ezáltal sokkal több energiád marad.

A zsír szükséges ahhoz, hogy jó egyensúly legyen a testedben lévő hormonokban és jól működjön.

#3 – A gyümölcsöket cseréld le zöldségekre.

A gyümölcsök jók! Tele vannak hasznos tápanyagokkal és antioxidánsokkal, amik segítenek megőrizni a tested egészségét. Viszont a hátránya az, hogy tele vannak cukorral. Ezért is válts át a zöldségekre.

Ez a módszer segít abban, hogy megtartsd a szükséges tápanyagokat és antioxidánsokat a diétád alatt, de csökkenti a cukor és szénhidrát értéket is. Például egy almában van 125 kalória és 25 gramm szénhidrát. Egy nagy paprikában van 40 kalória és 5 gramm széndidrát.

#4 – Mellőzd a kardiót, használj súlyokat és köredzéseket

Itt egy másik fitnesz mítosz: Ha jól látszó izmokat akarsz, akkor nyomjad irány a kardió gép. Ez így nem igaz.

Amikor kardiózol elégeted a kalóriákat, de a kihagyod a legtöbb izom stimulációját. Minél több izmot mozgatsz meg annál több kalóriát és zsírt égetsz el.

Inkább látogasd meg a konditermet legalább 3-4 alkalommal hetente, amiből egy legyen súlyzós köredzés különféle gyakorlatokkal. Ha viszont tényleg szükséged van a kardióra, akkor tedd úgy, hogy 20 percig gyors-lassú intervallumokat váltogatsz.

5# - Állj le a laza életstílussal

Bulizgatunk? Bulizgatunk?

Ha komolyan veszed a céljaidat és a tested, akkor jobban teszed, ha átgondolod, hogy milyen hatásai vannak az alkoholnak a testedre.

Például az alkohol miatt a zsírt a tested elraktározza, ahelyett, hogy felhasználná. Emellett két fő területet érint. Először is vízhajtó, ami azt eredményezi, hogy dehidratált leszel és lecsökken az energiaszinted. Továbbá csökkenti a tesztoszteron szintet, ami szükséges az izmok részére.

Koós Csaba

Kép forrása: http://fitnessguides.in/wp-content/uploads/2016/10/big-and-ripped-body.jpg