Hírek, Események

A C-VITAMIN EREJE

Body Building Bolt
2015.09.07 15:00
A C-VITAMIN EREJE

A fizikai fejlődés mérésénél gyakran a súly és az ismétlésszám van fölényben. Habár jogos a nézőpont, miszerint a gravitációval való dacolás a fizikum fejlesztésének alapja, azonban ha mindezt az idővel szembeszállva csinálod, az egy teljesen más dolog. Az óra vagy egy időzítő egyszerű használata képes átalakítani az edzés komplexitását, és azt nyújtani, amit minden súlyzós edzést végző keres: egy új kihívást!

AMRAP
Az AMRAP (as many reps/rounds as possible) rövidítés jelentése, hogy annyi ismétlés/kör amennyi csak lehetséges adott idő alatt.  Mindkét módszerrel hatékonyan terelhetjük el a figyelmet a súlyok növeléséről, és tehetjük sűrűbbé az elvégzett gyakorlatokat egy hasznosabb edzés eléréséhez. Válaszd ki a kedvenc gyakorlatodat,hozzá olyan súlyt amivel 10 ismétlést meg tudsz csinálni, majd állítsd az órát 90mp-re, és csinálj annyi ismétlést ez idő alatt amennyit csak bírsz. Ha kör alapon szeretnéd csinálni, akkor válassz több feladatot, és azokból csinálj adott idő alatt annyi kört amennyit bírsz. Pl.: 10 húzódzkodás, 10 guggolás, 10 vállból nyomás 15 percen keresztül. Jegyezd fel az eredményeidet, és a következő alkalommal próbáld megdönteni.

HIIT SPRINT
A futópadon való sprintelés nehézkes, és veszélyes is lehet. Jobb döntés ha inkább lemész a parkba, a futópályára, vagy az útszéli járdára, és viszel magaddal egy hordozható időzítőt. A hét elején kezdj 4-6 sorozattal, melyekben 30mp sprint, és 4 perc kocogás van. A következő alkalommal csinálj 10 sorozatot, 15mp sprint és 45 mp kocogás felosztással. Ez a változatos módszer segíthet elérni hogy a tested felhasználjon több féle energiaforrást, mely előrelendítheti a zsírok eltűnését.

TABATA
Ez a módszer nem csak arra jó hogy a profi sportolók teljesítmény leadását növelje. Sokszor használják arra hogy az izmokat bukásig vigyék, hogy aztán az újra tudjon épülni, miközben komoly szerepet lát el a metabolikus folyamatok beindításában is. Használd tehát az időzítődet, vagy egy applikációt a telefonodon, és állítsd be 20mp munka és 10mp pihenő arányban. A gyakorlatokat és a program hosszát tetszés szerint alakíthatod.

FUTÁS IDŐRE
Ha szoktál a környékeden futni járni, akkor szintén hasznodra válik egy időmérő. Nem csak arra jó hogy mérd mennyi idő alatt jutottál el A-ból B-be, hanem nyomon tudod követni a fejlődésedet és hétről hétre meg tudod próbálni ugyanazt a távot minél rövidebb idő alatt megtenni. Ezzel fejlesztheted a állóképességedet és gyorsaságodat is.

TEAM BLADE SPORT