Hírek, Események

ÁFONYÁRA FEL!

Body Building Bolt
2015.09.09 15:00
ÁFONYÁRA FEL!

Csökkentsd a magas vérnyomás, és egyéb szív-érrendszeri betegségek kockázatát ezzel a szuper étellel. Fogyassz néhány szem fekete áfonyát minden nap az egészség megőrzéséért!

Ez a teljesen egyenes üzenete annak a kutatásnak, amelyet a Florida Állami Egyetem egyik központjában végeztek el, ahol a táplálkozás, illetve a testmozgás hatásait vizsgálta az idősödés tekintetében. Sarah A. Johnson PhD kutató és kollégái női alanyoknak adtak egyenlő mennyiségű fekete áfonyát napi szinten (szárított feketeáfonya por formában) nyolc héten keresztül. A tanulmány végén az áfonyát fogyasztó résztvevők jelentős javulásokat mutattak a vérnyomás, és az artériás középnyomás tekintetében, mint azok, akik a placebo csoportba tartoztak.

A kulcsfontosságú eredmény a következő adat: 5,1%-os csökkenés a szisztolés vérnyomás, 6,3%-os csökkenés a diasztolés vérnyomás, egy átlag 6,5%-os középérték csökkenés, és 68,5%-os emelkedés a vér nitrogén-oxid szintjében (amely, ahogy azt a tapasztalt táplálék kiegészítőt használók jól tudják, hozzájárul a vérerek tágulásában). A fekete áfonyát már évek óta szuperételként tartják számon, kiemelkedő antioxidáns hatása végett. Ez a tanulmány egy újabb ok arra, hogy hozzáadd a reggeli turmixodhoz vagy zabpelyhedhez.

TEAM BLADE SPORT