Hírek, Események

EDZŐTERMI HIBÁK, AMIKET ELKÖVETHETSZ

Body Building Bolt
2015.09.16 15:00
EDZŐTERMI HIBÁK, AMIKET ELKÖVETHETSZ

Ha te is elgondolkodtál már azon, hogy vajon mindent jól csinálsz e a teremben, akkor mindenképp olvasd el ezt a néhány tanácsot. Választ adunk a kérdésre, hogy milyen hibákat ne kövess el, amiket már mások előtted elkövettek.

Szerencsére már azzal elkerülted a legelterjedtebb hibát, hogy azon is elgondolkodtál mit ne csinálj, nem pedig csak arra fordítottad a figyelmedet, hogy mit csinálj. A rád leselkedő csapdákból könyvet lehetne írni, úgyhogy a leggyakoribbakat és számodra legfontosabbakat szedtük össze, hogy el tudd kerülni őket.
1. NE LÉGY RADIKÁLIS!
A profik is az alapokhoz ragaszkodnak, és az egyszerűségre törekszenek. Ha egy módszer hosszú éveken át működik, akkor attól csakis abban az esetben térnek el, ha az többé már nem hoz fejlődést. A testépítés alapjai az elhatározottság, következetesség, és kitartás. Talán szeretnél fokozatosan áttérni a kezdő teljes-test edzésről egy osztottabbra, ami rendben is van. Ennél nagyobb újításokat azonban ne próbálj meg bevonni, amíg a sok éves működik.
2. NE KESEREDJ EL!
Talán egy évnek is el kell telnie ahhoz, hogy láss a saját testeden valamilyen változást. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem értél el fejlődést. Ha nagyobb súlyt emelsz már mint egy évvel korábban, akkor növekszel is.
3. NE A TÜKÖR VEZESSEN!
A tükör egy versenyzőnek talán hasznos lehet mielőtt a színpadra lép, azonban az átlagos testépítőt akár gyorsan le is térítheti az útról. Ne engedd hogy valamilyen érzelmi kitörés miatt elcsábulj más irányba, ahelyett hogy a céljaidra fókuszálnál. A tömegnövelési időszakban csak az a lényeg, hogy a következő súly az legyen, amelyik nehezebb mint amilyet a legutóbb használtál.
4. NE VARIÁLJ!
Tudjuk hogy az általános nézőpont az, hogy változatosak legyenek az edzéseid. Ez azonban csak a könnyebbik út. Ha megtalálod hogy mi az ami számodra a leghatékonyabb, akkor csináld azt állandóan, látástól vakulásig. Ha valami működik, miért variálnál rajta?
5. NE EDZZ MINDEN TESTRÉSZT UGYANÚGY!
Ez elég nyilvánvalóvá válik ahogy egyre tapasztaltabb leszel. Egyes izomcsoportok gyorsabban reagálnak az edzés során kapott stimulációra, mint mások.
6. NE ENGEDD HOGY AZ EGÓD DIKTÁLJON!
A testépítés nem arról szól hogy mekkora súlyt tudsz felemelni, az csak egy kihívás az izmoknak az optimális növekedéshez. Emelj nehezet, de a lényeg hogy érezd, minden egyes sorozatod bedurrantja és lángra gyújtja a célzott izmot.

TEAM BLADE SPORT