Hírek, Események

HOGYAN SZABADULJUNK MEG A NARANCSBŐRTŐL?

Body Building Bolt
2015.09.21 15:00
HOGYAN SZABADULJUNK MEG A NARANCSBŐRTŐL?

Ha te is azok közé tartozol akik folyamatosan ettől a problémától szenvednek, vagy csak el szeretnéd kerülni a későbbi kialakulásukat, akkor mindenképp olvasd el néhány hasznos tanácsunkat a narancsbőrrel kapcsolatban.

MI A NARANCSBŐR AVAGY CELLULIT?
Mi is tehát a narancsbőr, és miért szenvednek ettől a nők, valamint hogyan szabadulhatnak meg tőle? Először is beszéljünk arról, hogy mi is az igazából. Nos, a narancsbőr nem más, mint zsír. Habár észrevehetően különbözik más zsíroktól. A normál zsír ugyanis a bőr alatt rakódik le közvetlenül, míg a narancsbőr az a fajta zsír, mely kidudorodik a legyengült sejtek falán keresztül a bőr középső rétegébe. A zsírsejtek megdagadnak, és ráhúzzák magukat a kötőszövetekre, melyek darabos-gödrös területet képeznek.
MIÉRT VAN A NŐKNEK NARANCSBŐRÜK?
Több okból kifolyólag a nők hajlamosabbak a narancsbőr kialakulására, mint a férfiak. A hormonális ok, hogy az ösztrogén hajlamos növelni a zsírsejtek méretét ott, ahol a tesztoszteron csökkenti azt. A kollagén, vagyis a női kötőszövetet alkotó fehérje felépítése egy védelmi különítmény látszatát kelti. A férfiak testében a zsír egy rétegben helyezkedik el, míg a nőknél számos réteget képez. Tehát alapvetően a női test genetikailag fejlődött úgy, hogy a cellulitnak helyet adjon.
A CELLULIT GENETIKUS?
A genetikai faktornak köszönhetően néhány nő hajlamosabb a narancsbőr kialakulására, mint mások. Tehát ez nem feltétlenül a túlsúly vagy az elhízás velejárója. Így tehát akár a vékony testalkatú nők is áldozatai lehetnek. Szóval ha előreláthatólag hajlamos vagy az életviteled, vagy genetikád miatt, ne csüggedj, adunk néhány ötletet amik talán segíthetnek.
HOGYAN SZABADULHATOK MEG A NARANCSBŐRTŐL?
Kezdjük az alapokkal. Mind tudjuk, hogy a diéta és a sport áll az első helyen, mivel a cellulit zsír, így minél kevesebb zsír, annál kevesebb cellulit. Tehát ha helyesen étkezel és rendszeresen mozogsz, akkor már jó úton haladsz hogy narancsbőr mentes legyél. Ne felejtsd el hogy az erőnléti súlyzós edzések sokat segíthetnek, hiszen minél feszesebb és definiáltabb az izomzatod, annál jobban néznek ki a tested bizonyos területei. A mozgásszegény életmód, és a megfelelő táplálkozás hiánya a vérkeringést is negatívan befolyásolhatja, mely szintén elősegítheti a cellulit kialakulását.
VAN E OLYAN TERMÉK AMI SEGÍTHET?
Narancsbőr elleni kozmetikai kezelésekkel sokat tehetünk a narancsbőr ellen, de ne felejtsük, hogy ezekkel a zsírsejtek számát csökkenteni nem tudjuk, maximum térfogatukat csökkenthetjük. A narancsbőr elleni kozmetikai kezelések kúraszerűen nagyon sokat javíthatnak a narancsbőr állapotán, bár költségesek, időigényesek, és nem feltétlenül fájdalommentesek. A bőrbe dörzsölhető narancsbőr elleni krémek, zselék inkább csak keringésjavítással rendelkeznek, tehát direkt zsírbontó hatásuk korlátozott, de más módszerek kiegészítésére alkalmasak a keringés és a nyirokkeringés fokozása által.

TEAM BLADE SPORT