Hírek, Események

A MR. OLYMPIA KAI GREENE NÉLKÜL

Body Building Bolt
2015.09.22 15:00
A MR. OLYMPIA KAI GREENE NÉLKÜL

Korábban már írtunk róla hogy a Musclemeds-től távozó, és saját céget alapító Kai Greene különös okok miatt nem indul az idei Mr. Olympián, most azonban nézzük meg, hogy hogyan is zajlott az esemény, mit nyújtottak a versenytársak.

Helyi idő szerint szombaton este Las Vegasban került megrendezésre az éves Mr. Olympia, ahol a helyzet maradt a régiben, mivel Phil Heath elhódította a címet immáron ötödjére.

Habár Phil legnagyobb riválisa, Kai Greene nem indult a versenyen, még így sem volt könnyű dolga a címvédőnek olyan riválisok mellett mint Dexter Jackson, Shawn Rhoden, vagy Dennis Wolf. A Muscle Phone twitter oldalán közzétett beszámoló szerint a sorozatban ötödjére bajnok Phil Heath idén a $400.000-os nagydíjjal a zsebében térhetett haza a versenyről, mely jelenlegi árfolyamon kb. 110.800.000 Ft-nak felel meg. Ez a tavalyi versenyhez képest  $125.000-os növekedést jelent. A második és harmadik helyezett is szép summát vihetett haza, a maguk 150, illetve 100 ezer dolláros díjazásukkal.

Úgy tűnik azonban, hogy Phil Heath egyáltalán nem tervez lassítani. Sőt, ahogy a Twitter oldalán közölte, hogy a verseny másnapján jött rá hogy még rengeteg ideje van, hiszen Ronnie Coleman 34 évesen nyerte az első Olympiát, ő maga pedig még csak 35. Kai Greene hiányzása miatt idén borítékolható volt számára az első hely, hiszen a második helyezett Dexter Jackson a maga 46 éves életkorával már nemigen tud olyan formát hozni amivel verhetné a bajnokot. A legnagyobb szívfájdalom azonban valószínűleg a 3. helyezett Shawn Rhodené lehetett, hiszen Kai távolétében esélye lett volna a final színpadon állni Phil-el, azonban ezt a nem megfelelően kivitelezett pózok, és a kissé vizesebb forma nem tette lehetővé.

A nagy kérdés azonban, hogy jövőre vajon akad e méltó ellenfele az ötszörös bajnoknak, illetve az idei törés után Kai Greene vissza tud e térni olyan szinten, hogy képes legyen végre megszerezni az oly régóta áhított címet.

Az idei Mr. Olympia végeredménye:

1. Phil Heath (5x-ös Mr. Olympia)
2. Dexter Jackson
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. Mamdouh Elssbiay
6. Branch Warren
7. Roelly Winklaar
8. William Bonac
9. Victor Martinez
10. Essa Obaid
11. Juan Morel
12. Max Charles
13. Dallas Mccarver
14. Ronny Rockel
15. Johnnie Jackson
16. Aziz Jalali
16. Brad Rowe
16. Brandon Curry
16. Fred Smalls
16. Jonathan Delarosa
16. Mohamed Bannout
16. Robert Piotrkowicz
16. Steve Kuclo

TEAM BLADE SPORT