Hírek, Események

VÁLLAK: MEGNÖVELVE

Body Building Bolt
2015.09.23 15:00
VÁLLAK: MEGNÖVELVE

Egy stratégia váltással könnyedén növeszthetsz kerek vállizmokat úgy, hogy elkerülöd a lehetséges sérüléseket is.

 

Ahogy a jelenlegi megfigyelések is igazolták, a magas ismétlésszámmal bukásig végzett gyakorlatok éppoly hatékonyak az izomnövekedés céljából, mint az alacsony ismétléses nagysúlyosak, melyek még az erő növekedéséhez is hozzájárulnak. És miközben az így megnövekedett erő hosszútávon nagyobb izomnövekedéshez vezet, előnyhöz juttat a teljes testet igénybe vevő gyakorlatok (pl. deadlift) kivitelezésénél is.

Mikor a vállizmokra kerül a sor, egy kis óvatosság jól jöhet. A nehéz fejfölötti mozdulatok képesek nagy pusztítást végezni a kisebb izmokban, és roncsolni a kötőszöveteket a vállízületben. Habár a többféle fej fölé nyomásos gyakorlat minden deltaizmot célzó gyakorlat alapja, néha nem árt váltani a kisebb súlyos nagy ismétléses gyakorlatokra, mellyel egy lökést adhatunk a növekedésnek, és megelőzhetünk számos sérülést is.
Mint kisméretű izomcsoport, a vállizmok is nagyon jól reagálnak az ilyen jellegű edzésre. A magas ismétlésszámmal végzett gyakorlatok által fokozottá vált vérkeringésnek köszönhetően pedig az izom-hártyák megnyúlnak, és nagyobb fehérjeszintézisre lesznek képesek.

Alapos bemelegítés után tehát végezz 3 perces köröket úgy, hogy 30mp munka, 30mp pihenővel kombinálva. Egy edzés során 3-4 féle vállgyakorlattal végezd ezeket, és ha lehet minél gyorsabban és kirobbanóan végezd az intervallumokat.

TEAM BLADE SPORT