Hírek, Események

5 ZSÍRÉGETŐ, MOZGÉKONYSÁGOT ÉS GYORSASÁGOT JAVÍTÓ GYAKORLAT

Body Building Bolt
2017.12.11 12:41
5 ZSÍRÉGETŐ, MOZGÉKONYSÁGOT ÉS GYORSASÁGOT JAVÍTÓ GYAKORLAT

A mozgékonyságot javító gyakorlatok nagyon jó zsírégetőként funkcionálnak. Nem kell atlétának lenned ahhoz, hogy ezeket a gyakorlatokat végrehajtsd.

 

Ezek a gyakorlatok kevésbé érződnek edzésnek. Inkább egy jó sportolási lehetőséget nyújt, ami azzal is járhat, hogy sokkal jobban élvezed őket.
Ezeket a gyakorlatokat hetente kétszer ajánlatos elvégezni. Közöttük két-három nap pihenővel a céljaidtól függően. Egy hét után nagy javulást fogsz észrevenni az állóképességedben és a sebességedben.

1, Ingafutás
Először is kell egy rajt pont, majd kell egy első vonal, egy második és egy harmadik is, aminek a leghosszabbnak kell lennie. Minden újabb vonalnak kétszer akkora távolságra kell lennie az előzőtől. A gyakorlat abból áll, hogy kiinduló pontból elkezdesz sprintelni az első vonalig, ott megérinted a képzeletbeli vonalat és visszafutsz a kezdőponting ott is megérinted a képzeletbeli vonalat majd a második vonalat veszed célba és így tovább. Egészen addig, míg a harmadik vonalból sprintelve átérsz a rajtvonalon.

Ezt a gyakorlatot inkább betonon, salakon vagy tornateremben csináld. A fű túl csúszós lehet ehhez.

Az izzadás mögött: Ez a gyakorlat segíti fejleszteni a sebességed, fürgeséged és az állóképességedet is.

2, Keresztlépések oldalazva
Ezt a gyakorlatot valószínűleg mindenki ismeri a testnevelés órákról. Oldalazó irányban az egyik lábunkkal lépünk egyet, majd a hátsó lábunkat a lépjünk keresztben a másik lábunk elé és így tovább ugyanezt folytatva. Mérj ki egy távolságot és ezt ismételd az egyik és a másik irányba.

Az izzadás mögött: Ez a gyakorlat segít a koordináció és az egyensúly fejlesztésében.

3, Koordinációs létra:
Egylábas szökdelésA létra egyik végéről kezd a gyakorlatot. Egy lábbal állj az első kis négyzetébe és oldalirányban szökdelj végig a létrán csak azt az egy lábadat használva, minden egyes négyzetbe egyszer szökdelve. Ha a létra végére értél ugyanezt csináld meg visszafelé a másik lábaddal. Arra az irányba ugorj, amelyik lábadat használod.

Az izzadás mögött: Ez a gyakorlat fejleszti az erőt az inakban és az izmokban. A legjobb a futóknak és azoknak, akiknek a sportjukban alapvető a futás.

4,  Ugrás karnyújtással:
Vállszéles terpeszben állj meg. Ez a kiinduló helyzet. Enyhén hajlítsd be a térdedet, a karokat engedd magad mögé és a csípőd told hátra az ugrás előtt, ami legyen robbanékony, erőtől duzzadó, majd az ugrásnál nyújtsd ki a fejed fölé a karjaid, mintha egy magasan lévő pontot szeretnél eléri. Miután földet értél, azonnal indítsd el az újabb ismétlést. Ügyelj arra, hogy csak minimálisan mozdulj el előre vagy háta a fő cél az, hogy minél magasabbra érj el.

Az izzadás mögött: Ez a gyakorlat növeli a láb erejét. Jól jöhet olyan sporthoz, mint a kosárlabda.

5, Gyors fellépés váltogatva:
Egyszerűen annyi a dolgot, hogy keresel egy doboz vagy egy padot, ami 10-20 cm magas. Ezt követően lábváltással fellépsz a padra amilyen gyorsan csak tudsz. Nézd meg, hogy mennyit csinálsz fél perc alatt, majd egy perc alatt. 3-5 alakalommal ismételd meg a gyakorlatot.

Az izzadás mögött: Ez a gyakorlat fejleszti a mozgékonyságot, a gyorsaságot és a mobilitást is.

Koós Csaba  

Kép forrása: https://athleticperformancetc.files.wordpress.com/2013/08/fat-burn-rev11.jpg