Hírek, Események

NÉHÁNY INDOK, HOGY MIÉRT KELLENE A NŐKNEK SÚLYZÓZNI

Body Building Bolt
2015.09.24 15:00
NÉHÁNY INDOK, HOGY MIÉRT KELLENE A NŐKNEK SÚLYZÓZNI

A súlyzózás többről szól mint szimpla izomnövelés, kétségtelenül segít kialakítani egy gyilkos fizikumot.

 

Nem kérdéses, hogy a nőknek is kell súlyzós edzést végezniük. Sokkal többről szól ez mint jól mutatni a tükörben, hiszen ezáltal sokkal figyelemreméltóbbá válnak a tónusaid. A súlyzós edzés képes megváltoztatni belsőleg és külsőleg is, és mindent képes jóra fordítani. Összeszedtünk néhány érvet, hogy te is neki kezdj nő létedre súlyzós edzést végezni.

1. HOGY NÖVELD AZ ÖNBIZALMAD
A nők számára ez az első számú indok, hogy súlyzós edzést végezzenek. Biztosan ismerős az érzés, mikor első alkalommal sétálsz be a terembe, és minden teljesen ismeretlennek, a gépek érthetetlennek, a súlyok pedig baromi nehéznek tűnnek. Egyszerűen elveszettnek érzed magad, félve kezdesz hozzá bármihez is. Azonban ha ezen a ponton nem rettensz meg és az idő során megtanulod használni a termet, akkor ez az érzés teljesen átalakul, és már úgy érzed amikor belépsz, mintha a tiéd lenne az egész terem.
Egy idő után az emberek megbámulnak majd a teremben és a termen kívül is. És tudod miért? Mert azon gondolkodnak, hogy vajon hogyan érted el ezt a külsőt, mit kellene nekik is tenni ezért. És ez téged büszkeséggel és önbizalommal fog eltölteni!

2. HOGY TÖBB SZÉNHIDRÁTOT EHESS
Valljuk be őszintén, ki ne szeretne enni? És márpedig ha súlyzózol, az kiüríti a szénhidrátraktárakat, tehát az eredményesség érdekében muszáj pótolni az üzemanyagot. Azaz enned kell, hogy fejlődj.
Sok nő fél attól, hogy ha szénhidrátot visz be, akkor tömeget fog növelni. Nos van egy jó hír számukra: ha következetesen és intenzíven edzenek a teremben, akkor a szénhidrátok a fizikum átalakulását fogják szolgálni, és nem a tömeg növekedését. Az izom tónusosabb lesz, a zsír pedig kevesebb.

3. HOGY KIFARAGD A MEGFELELŐ VONALAKAT
A súlyzózás izmot fog pakolni a testedre, megváltoztatja a formádat, és azt hogy hogyan mutatsz a ruhádban. A kardiózás önmagában nem. Rengeteg nőt látni, hogy órákat tölt a futópadon. Ne érts félre, a kardiózás szerves részét képezi az edzésnek. Azonban a testednek attól lesznek gyönyörű vonalai, és attól lesz elképesztő lábad vagy feneked, hogy súlyzós edzést is végzel!

4. HOGY TÖBB KALÓRIÁT ÉGESS
A súlyzózás legjobb része az utánégető hatás, vagy tudományosabb nevén az EPOC, azaz edzés utáni emelkedett oxigénfogyasztás. Leegyszerűsítve ennek lényege, hogy míg a kardió edzések alatt égetsz zsírt, izmot nem növelsz, és a zsírégetés az edzés végén abba is marad. Azonban az intenzív súlyzós edzés hatására a tested kalóriát használ fel és zsírt is éget. Megnövekszik ez által a metabolikus szint, és egész napon át tartó kalóriaégetés megy végbe. És ugyebár minél izmosabb vagy, annál több kalóriát égetsz el. Ez ennyire egyszerű.

5. HOGY MEGERŐSÍTSD CSONTJAIDAT
Habár ezt valószínűleg kevesen tudják, de a nők jóval hajlamosabbak az osztreoporózisra, azaz a csontritkulásra. Ezáltal könnyebben roncsolódhatnak vagy törhetnek a csontjaik. Az intenzív súlyzós edzés nagyon jó eséllyel csökkenti ennek a kockázatát.
Sétálj le a terembe, és használd a gépeket, a csigás állványt, a guggoló keretet, az egykezes súlyzókat, vagy ami csak számodra szimpatikus. A lényeg hogy súlyt emelj, és amit csinálsz, azt csináld keményen! Ezáltal izmot fogsz építeni, erősíted az izomzatodat, és növeled az erőnlétedet, ami az élet minden területén jól fog jönni.
Tegyél meg magadért ennyit, és rengeteg mindenre leszel képes egyedül, amihez eddig segítségre volt szükséged.

TEAM BLADE SPORT