Hírek, Események

5 KARDIÓ EDZÉS OTTHON I.

Body Building Bolt
2017.12.06 12:41
5 KARDIÓ EDZÉS OTTHON I.

Sokkunkkal megeshet, hogy a munka vagy egyéb teendők után nincs sok kedvünk már elmenni a konditerembe.

 

Viszont, ha egy jót akarunk izzadni és elfáradni testileg is akkor ezt otthon is meg tudjuk tenni nyugodt körülmények között. Ehhez csak kisebb kiegészítőkre van szükségünk vagy még azokra se.

Ha nem vagy kellően felpörögve az edzéshez, akkor ajánljuk neked a BLADE NO BEAST terméket a maximumod kihozásához.

Első edzésterv:
 Jumping jack/ fekvőtámasz / hegymászás
Körök száma: 8 Pihenőidő: 10 másodperc

Csinálj egy Jumping Jack-et, majd csinálj egy fekvőtámaszt és végezetül egy hegymászást mindkét lábra. A hegymászó gyakorlatot kiinduló pozíciója a fekvőtámasz csak itt feljebb tolod a feneked és úgy húzod fel az egyik térdedet a mellkasodig. Ugyanezt a másik lábbal. Ez egy kör a végén pihenhetsz egy kicsit.

Második edzésterv: Ugróköteles saját testsúlyoz edzés
Körök száma: 3 Minden egyes körben csinálj 100 ugrás az ugrókötéllel. Ha úgy érzed csinálj magadnak időkorlátod és nézd, hogy idővel, hogy javul a teljesítményed.

Fekvőtámasz hason fekvésből: 15 db.
Annyival csináld másképp ezt a fekvőtámaszt, hogy a kiinduló pozíciónál a hason fekvésnél emeld el a tenyereid a talajtól még a fekvőtámasz előtt. Aztán tedd vissza őket és innen csináld a fekvőtámaszt.

Pliometrikus kitörés: 12 db lábanként
Vedd fel a kiinduló pozíciót, ami a kitörés. Jobb láb elől, a bal láb hátul. Mindkét térd 90 fokos szöget zárjon be. Ezt követően ugorj fel és az ugrás közben válts a lábtartáson. Bal láb legyen elől, jobb hátul.

Kimura felülés: 16 db oldalként
Feküdj le a talajra. A talpaid legyenek a talajon, a térded enyhén behajlítva. A kezeid nyújts ki magad mellé 45 fokban. Enyhén emeld meg a felsőtested, majd az egyik kezedet emeled fel a talajról, nyúlj át keresztbe a másik kezed irányába és fogd meg a csuklódat. Ezt követően engedd vissza magad, majd csináld meg a másik oldalra.

Koós Csaba

Kép forrása: http://blog.mapmyrun.com/wp-content/uploads/2015/01/athomecardio.jpg