Hírek, Események

4 FAJTA ZSÍRÉGETŐ KARDIÓ EDZÉS

Body Building Bolt
2017.11.29 12:41
4 FAJTA ZSÍRÉGETŐ KARDIÓ EDZÉS

Mikor felhozzuk a kardiót témaként, talán mindannyian úgy gondolunk rá, mint a „szükséges rosszra”. A legtöbben valószínűleg gondolkodás nélkül megválnának tőle, de sajnos erre szükségünk van, ha igazán jól és arányosan akarunk kinézni.

Sokan azért félnek tőle, mert féltik a kemény munkával felpakolt izomtömeg elvesztését, azonban a jól kimért edzéssel, ezért nem kell aggódnunk. Mások a hátuk közepére se kívánják az unalmas és gyakran elnyúlt edzést. Ezért mutatunk nektek pár alternatívát, amik kellően pörgősek és emellett nem is vesznek el sok időt tőletek.

1, Lépcsőzés
Így csináld: 20-30 perc / heti 3 alkalommal
Ez azért jó edzés, mert nem csak a konditeremben végezheted el, hanem akár a lépcsőházban vagy a köztereken. A lényeg, hogy adva legyen a sok lépcsőfok. A többi rajtad áll. Nagyon jól megdolgoztatja a feneket és a combokat. Valamint valljuk be, hogy nem láttunk még olyan ember, aki ne izzadt volna le egy kiadósabb lépcsőzés közben. Tehát, az izzadás garantált. A jó dolog benne, hogy variálhatod az intenzitást is épp olyanra, amilyere kedved van. Csinálhatod magas intenzitáson vagy az ellenkezőjén alacsony intenzitáson is. Mindkét stílus jó végeredményt ad.

2, Pliometrikus edzés
Így csináld: JUMPING JACKS (magyarul: terpesz zár szökdelés, karlendítéssel magastartásba) 3 kör. Körönként 6x (20s,20s,30s,30s,40s,40s) végezd el.
Ebbe az edzésmódszerbe végzendő gyakorlatok az ideg és az izom kapcsolatát és az izom rugalmasságát hivatottak edzeni. Így egyaránt fejlesztik az erőt és a gyorsaságot. Ezeknek a pliometrikus gyakorlatoknak a lényege a gyors és erőteljes mozdulatok elvégzése. Ezért rengeteg ugrásos elemet tartalmaz, mint például a Jumping Jack.

3, Futás
Így csináld: 12 kör, 1 kör 15-20s kemény spint/ 40-45s pihenő
A futás mindenki által ismert kardió eszköz. Sokan nem szeretik, mivel unalmasnak találják, de rengeteg embert pont az „unalmassága” kapcsol ki. Mivel itt a jó idő fel is tudod dobni az egészet azzal, hogy kimész a szabadba. Egy jól összerakott intervall edzéssel jól meg tudod izzasztani magad.

4, Ugrókötelezés
Így csináld: 12 kör, 1 kör 30-60s(50-100 ugrás)
Akárcsak a futás ez is egy régimódi edzés, de az is mutatja a hatékonyságát, hogy több sportágnál is nagyon fontos alkotóelem a jó fizikum fenntartásához. Ennek is több variációja van és a ritmussal is játszadozhatsz. Az egyik legjobb benne, hogy kicsi hely kell az elvégzéséhez és gyakorlatilag bárhol elvégezhető. Miközben csinálod felnyomja a pulzusod, ami a kulcsa a zsírégetésnek.

Koós Csaba

Fotó forrása: http://balance-athletics.com/wp-content/uploads/2015/01/1fd7d989fa9cd200_shutterstock_109082192.jpg.xxxlarge_2x.jpg