Hírek, Események

SCHWARZENEGGER A NAGYSÚLYOS EDZÉSRŐL

Body Building Bolt
2015.10.02 15:00
SCHWARZENEGGER A NAGYSÚLYOS EDZÉSRŐL

Nem számít mi a célod, sose hanyagold el az erőedzést!

KÉRDÉS

Nem célom hogy súlyemelésben versenyezzek. Kellene akkor vesződnöm a nagy súlyos edzésekkel?

ARNOLD VÁLASZA

Mindig arról prédikáltam, hogy milyen fontos az edzések során az agy-izom kapcsolat, illetve hogy a fókusz arra összpontosuljon, hogy mit éreznek az izmok adott terhelésnél, és nem pedig arra hogy minél nagyobb súllyal dolgozzunk. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem kell megfontolnod hogy milyen súlyokat használsz. Mindenek felett a súlyzós edzés a folyamatos túlterhelésről szól, és ha időközönként nem emeled a terhelést, a testednek nem adsz okot a fejlődésre.

Minden nagyszerű testépítő akit ismerek, az alapvető mozdulatokkal és nagy súlyokkal kezdett edzeni. Franco Colombu világklasszis erőemelő volt, Sergio Oliva Kuba olimpiai súlyemelő csapatában volt benne. A testépítő pályafutásom során én mindkét sportágban versenyeztem. Egyrészről nagyszerű érzés erősnek lenni, ami egy mentális erőt ad a versenyeken vagy az életben, másrészről pedig a súlyemelő vagy erőemelő gyakorlatok olyan szintre emelik az izmokat, amire a laza bedurrantások nem képesek. A gerincmerevítő izmok úgy reagálnak az elemelésre, mint semmi másra, a vállak pedig amiket felvétellel és vállból nyomással vagy lökéssel edzettek, sokkal lenyűgözőbbek mint az egyszerű oldalemeléssel edzettek.

Azt ajánlom neked, hogy legalább egy napot szánj rá hetente a nagysúlyos emelésekre. Válassz ki egy gyakorlatot, mint pl.: guggolás, fekvenyomás, elemelés (deadlift), és dolgozz vele néhány sorozatot nagy súlyokkal és 5-6 ismétléssel. Majd a végén csinálj egy befejező sorozatot 10, vagy annál is több ismétléssel. Ne csak azért csináld hogy erősnek tűnj, hanem hogy ha valaki megkérdőjelezi hogy mire jók ezek a hatalmas izmok, akkor bizonyítani tudd neki.


TEAM BLADE SPORT