Hírek, Események

A KALCIUM, MAGNÉZIUM ÉS D-VITAMIN HATÁSA A ZSÍRÉGETÉSRE

Body Building Bolt
2015.10.09 15:00
A KALCIUM, MAGNÉZIUM ÉS D-VITAMIN HATÁSA A ZSÍRÉGETÉSRE

Számtalan tanulmány bizonyította, hogy a kalciumnak kulcsfontosságú szerepe van a súlykontrollban, főként a zsírok lebontásának elősegítésében.

Habár úgy tartják, hogy a kalcium főként a csontok egészségének megőrzésénél játszik szerepet, azonban jótékony hatással van még a vérnyomásra, a fogyókúrázóknál segít megőrizni a csontok épségét, valamint a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.

Kalcium és koleszterin

A Kalcium segít csökkenteni a koleszterin szintet. Egy kísérlet bebizonyította, hogy a magas (240-260 körüli) koleszterinszinttel rendelkezőknél, akik napi 1,800mg extra kalciumot kaptak, egy 6%-os csökkenés mutatkozott. A legjobb az egészben, hogy az LDL (rossz koleszterin) szintje 11%-al esett vissza. Ez felelős a szívkoszorúér rendellenességeinek kialakulásáért.

Kalcium és súlycsökkenés

A megnövelt kalciumbevitel képes növelni a megfelelő proteinbevitel mellett az anyagcsere gyorsaságát. Ez rendkívül előnyös lehet a fogyókúrázók esetében, amikor is az energia bevitel csökkentésének hatására lelassul az anyagcsere. Ezen felül szerepet játszik a belekben felhalmozódott zsírok kivezetésében is. A megnövekedett kalciumbevitellel a szervezetet egy kb. napi 350 plusz kalória felhasználását is magával vonja.
A magnézium, amellett hogy kiegészíti a kalcium szerepét a súlycsökkentésben , néhány plusz hatással is bír. A magnézium alacsony szintje negatívan befolyásolja a test reakcióját a stresszre, valamint a gyulladások kialakulásának esélyét is növeli. Ezek a funkciók segítenek csökkenteni az inzulinérzékenységet, és a kortizol helytelen kiválasztásának esélyét.

Kalcium és D-vitamin

A D-vitamin fontos a kalcium beépülésének fokozásában. Ezen felül szintén hatással van az inzulinérzékenységre, a túlsúlyra, és a gyulladásokra. Habár megfelelő szintje elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, mégis a D-vitamin hiánya relatív gyakori.
Ha célod a súlycsökkentés, és főként a zsírégetés, akkor kihasználhatod ezeknek a vitaminoknak az előnyeit. Szerezd be a megfelelő táplálékkiegészítőket a www.bodybuildingbolt.hu oldalról, és adagold őket helyes arányban az egészséged megőrzéséért, és a diétád eredményességéért.


TEAM BLADE SPORT