Hírek, Események

MUTÁNS IZMOK: HUGH JACKMAN I.

Body Building Bolt
2017.11.20 12:41
MUTÁNS IZMOK: HUGH JACKMAN I.

Március 2-vel elérkezik az idő, amikor nagy valószínűséggel utoljára láthatjuk Jackman-t farkas szerepében. Illetve, nem csak a színészt, hanem masszív izomzatát is utoljára vehetjük szemügyre. A szerep kedvéért hihetetlenül kemény edzéseken és hosszú felkészülésen van túl. A filmet nézve nem is gondolnád, hogy egy 48 éves férfit látsz.

A felkészülése során nagy súlyokkal dolgozott és a lehető legkevesebb szünetre törekedett a sorozatok és a feladatok között (20 másodperc a sorozatok és két perc a feladatok között). Most megnézheted, hogy milyen gyakorlatokat is végzett.

1. NAP: LÁB ÉS HAS
Első gyakorlat: guggolás rúddal - 4 x 10 ismétlés
Hiába rendelkezel tökéletes felsőtesttel, ha lábad mihaszna. Így van ezzel Hugh is, aki a nagy súlyokkal végzi a guggolásokat. A lábainkon nagyon erős izmok vannak, sokat bírnak. Tedd próbára őket. A gyakorlatot elvégzése során a hátad legyen egyenes és menj le amennyire csak tudsz.
Második gyakorlat: álló sarokemelés - 4 x 12 ismétlés
Vegyél mindkét kezedbe egy-egy súlyzót és lépj egy steppad szélére, de akár egy lépcsőfok is megteszi. Állj lábujjhegyre, majd engedd a sarkad a talaj felé. A vádlid égni fog.

Harmadik gyakorlat: 45 fokos egylábas kinyomás 4 x 10 ismétlés lábanként
A gyakorlatot végezd back squat gépen. Itt is akárcsak a guggolásnál, próbáld meg a lehető legnagyobb terhelésnek kitenni a lábad, hiszen így fog erősödni. Úgy a második sorozat után már imádkozni fogsz, hogy legyen vége, de megéri a szenvedést.

Same habit. Different day. #LONDON Logan 3.3.17

Hugh Jackman (@thehughjackman) által megosztott bejegyzés, 2017. Febr 22., 03:43 PST
Negyedik gyakorlat: haskerekes kigördülés - 4 x 10 ismétlés
A gyakorlatot akár rúddal is elvégezheted. Fontos, hogy a karokat tartsd egyenes a hasad pedig feszítsd be. Lassan gurulj előre, majd ugyanígy lassan kerülj vissza kiinduló térdelő pozícióba. Ez a gyakorlat keményen megterheli a hasizmot, ha úgy érzed, hogy nem megy eleinte váltsd ki haspréssel.

Ötödik gyakorlat: Térdemelés - 4 x 12 ismétlés
A feladat elvégzéséhez használj húzódzkodó keretet. Vállszélességnél szélesebb fogásban kapaszkodj meg, ezt követően húzd fel a térded úgy, hogy a lehető legközelebb legyen a mellkasodhoz. Ha marad erőd és kedved próbára tenni magad, végezd el ugyanezt nyújtott lábbal, úgy hogy vízszintesig emeld fel a lábad, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe.

CORE WORK WITH @dieterroylance

Hugh Jackman (@thehughjackman) által megosztott bejegyzés, 2015. Nov 27., 05:25 PST
Ez volt az első nap.  Ha becsületesen elvégezted a gyakorlatokat, akkor valószínűleg kimerülten távozol az edzőteremből. Valamint az elkövetkezendő napokban úgy fogsz járni, mint akin átment egy kisebb autó.

Koós Csaba
Fotó forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/53/8c/b1/538cb1c64b044d6a9a49a456ae65affb.jpg