Hírek, Események

MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTELEK: HÚSOK

Body Building Bolt
2017.11.18 12:41
MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTELEK: HÚSOK

Az előző részben már mutattunk neked magas fehérjetartalmú tejtermékeket és a tojás, mint alternatív fehérjeforrások. Most hoztunk párat a húsokból, amiknek kiemelkedően magas a fehérjetartalmuk.

 

Ugye, amikor húsra gondolunk a testépítésben szinte mindenkinek a csirkemell ugrik be elsőnek. Nos, ez is rajta van a listán, de vannak másfajta húsok, amivel feldobhatod az étkezéseid. Próbáld ki őket.

1. Bélszín (Steak)

Fehérjetartalom: kb. 23g/ 3 szelet
Ezek az ínycsiklandó szeletek fantasztikus 1 gramm fehérjét biztosítanak 7 kalóriánként. Igazán jó étkezés lehet belőle csinálni egy két szelet citrommal és egy kis zöldséggel. Az egyetlen probléma a bélszínnel, hogy nem olyan közkedvelt és mindenki máshogy szereti elkészíteni.
Fontos tudnod, hogy magas hőfokon elkészítve a bélszín rendkívül száraz lesz. Így, inkább egy mérsékeltebb hőfokon, mindkét oldalát megpirítva zsírjával süsd meg úgy 15-20 percig, Ez a félangolosra való sütés.

2. Darált marhahús (95% sovány)
Fehérjetartalom: kb. 18g/ 3 szelet
Ezt a húst használva megkapod a szükséges mennyiségű zsírt, de túl sokat, szóval nem ugyanaz lesz az izé, mint a jól ismert hamburgereknek. Amellett, hogy jó fehérjeforrás ez a vörös hús remek  kreatin forrás is.
Fontos tudnod, hogy érdemes utánanézni, hogy honnan is származik a marhahús. Mivel, a természetes módon élő marhák sokkal egészségesebbek, mint telepeken élők. Általában, ezek drágábbak, de megéri így költeni rá, hogyha a pénztárcád megengedi.

3. Sertéskaraj (Csonttalan)
Fehérje tartalom: kb.26g / 3 szelet
Egy igazi izomépítő hús a magas fehérjetartalom miatt. Ennek a húsnak is hátránya, hogy sokaknak nem jön be a sertés. Pedig, megéri próbálkozni vele.
Fontos tudnod, hogyha pácban áztatod a húst sokkal porhanyósabbá válik. Egyszerűen csak lepje el a pác. Használj ¼ csésze sót minden negyedik csésze vízhez. Ízlés szerint egyéb fűszert is adhatsz hozzá. Ezt követően tedd a hűtőbe és pihentesd legalább egy órán át.

4. Csirkemell
Fehérjetartalom: kb.24g / 3 szelet
Az alapvető és közkedvelt testépítő hús, ami több fehérjét biztosít, mint a baromfi többi része. Ezért is állandó termék a bevásárlókocsikban.
Jó tanács, hogy legyél jóban a húsboltban vagy a szupermarketben dolgozó eladóval, ha nagy csirkemell vásárló vagy. Így, könnyedén értesülhetsz az akciókról.

5. Pulykamell
Fehérjetartalom: kb. 24g/ 3 szelet
A csirkemellhez hasonlóan nagyon jó fehérjeforrás. Így, ha unod a csirkét érdemes válltanod a másik szárnyasra.
Fontos tudod, hogy itt is megéri figyelni, hogy honnan is származik a hús. A természetesen tenyésztett sokkal egészségesebb és finomabb, mint a telepeken felpumpált fajták.

Koós Csaba

Fotó forrása: http://demandware.edgesuite.net/aaxm_prd/on/demandware.static/-/Library-Sites-TraegerSharedLibrary/default/dwc36e6a5a/images/recipes/0516_Mandarin_Chicken_Breast_RE_HE_M.jpg