Hírek, Események

A 15 LEGJOBB FEKVŐTÁMASZ VARIÁCIÓK I. RÉSZ

Body Building Bolt
2017.11.11 12:41
A 15 LEGJOBB FEKVŐTÁMASZ VARIÁCIÓK I. RÉSZ

A fekvőtámaszokat mindenki ismeri és gyakorlatilag minden ember csinálja, aki foglalkozik a testével. Ennek egy egyszerű oka van: a fekvőtámasz működik és hatásos. Ilyen egyszerű az egész.

A fekvőtámasz végrehajtása alatt kihat a karokra, vállakra és természetes a mellizmokra is. Ez az egyik legjobb, leghatásosabb saját testsúlyos edzésforma. A legjobb az egészben, hogy gyakorlatilag bárhol végezhetsz fekvőtámaszokat. Nem igényel semmilyen különleges eszközt vagy helyszínt.
Talán a legnagyobb baj vele a sablonosság, ami miatt könnyen elmehet a kedved tőle, főleg egy hosszabb időintervallum alatt. Ezért mutatunk pár variációt, hogy feldobd az edzésedet vele.

1. Széles fogású fekvőtámasz
Célzott terület: Mellkas
Az egész nagyon hasonlít a normál fekvőtámaszra, de ebben az esetben kezeid szélesebben helyezkedjenek el a talajon a vállaidtól. Ez a módszer arra ösztönzi a mellizmaidat, hogy ők vállalják az oroszlánrészt a feladat megoldásában. Ilyenkor a vállak és tricepszed kisebb terhelésnek vannak kitéve.
Széles fogású fekvőtámasz
Széles fogású fekvőtámasz


2. Szűk fogású fekvőtámasz
Célzott terület: Tricepsz
Úgy csináld ezt a fekvőtámaszt, hogy a kezeid csak pár centire legyenek egymástól a mellkasod alatt. Készülj fel, hogy égni fog a tricepszed.
Szűk fogású fekvőtámasz
Szűk fogású fekvőtámasz


3. T fekvőtámasz
Célzott terület: az egész test.
Helyezkedj el normál fekvőtámasz helyzetben. Emeld fel az egyik kezed a talajról és emeled egyenesen az ég felé, hogy a tested egy T betűt formáljon. A szemeddel végig kövesd a felemelt kezedet. Ezt végezd el a másik oldaladra is. Nehezítésként használhatsz kézi súlyzókat személyes igény szerint. Ezzel meg tudod növelni a gyakorlat intenzitását.
 T fekvőtámasz
T fekvőtámasz


4. Egy lábas fekvőtámasz
Célzott terület: felső test és a törzs
Vedd fel a normál fekvőtámasz pozíciót és mielőtt elkezdenéd a gyakorlatot emeld fel az egyik lábad pár centire a talajtól. A kitűzött ismétlésszám után válts a másik lábadra és újra végezd el a gyakorlatot. A felsőtest mellett a törzset is igénybe veszi ez a gyakorlat, mivel a lábad felemelésével megbomlik az egyensúly, amit a törzseddel kell, hogy korrigálj.
Egy lábas fekvőtámasz
Egy lábas fekvőtámasz


5. Megemelt lábakkal való fekvőtámasz
Célzott terület: felső test és a törzs.
Csinálj rendes fekvőtámaszt, de azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben a lábaid felteszed egy dobozra, padra vagy akár egy székre. Minél magasabb az adott tárgy annál keményebben kell dolgoznia az izmaidnak.
Megemelt lábakkal való fekvőtámasz
Megemelt lábakkal való fekvőtámaszKoós Csaba

Képek forrása:
http://darebee.com/pushups-guide.html
http://static1.squarespace.com/static/5750d5129f72662d66448028/t/57d047491b631b806a7d8692/1473267530695/Pushup+Dark+Background.jpg?format=2500w