Hírek, Események

UGRÁLJ!

Body Building Bolt
2017.10.25 12:41
UGRÁLJ!

Az ugráló kötél szinte mindannyiunk gyerekkorának a részét képezte valamilyen módon. Azonban most nem mint játekszer fogunk tekinteni rá, ugyanis egy rendkívül hasznos eszközként s szolgálhat a pulzusszám emelésében, és a ritmusérzék fejlesztésében.

Az ugráló kötél talán azért az egyik leghatékonyabb eszköz, mert számos variációjával rengeteg kalóriát és zsírt égethetünk el. Szinte bárhova magunkkal vihetjük, és akármikor variálhatjuk más gyakorlatokkal is, azonban önmagában is kitesz egy komolyabb edzést.
Ez a primitív eszköz képes mind a felső, mind pedig az alsó test izmait megdolgoztatni, hiszen a kötél körkörös mozgatásában a karok és a váll játszik domináns szerepet, míg a test vertikális mozgatását a lábizmok végzik.

Habár egyszerűnek tűnhet az eszköz használata, azonban a megfelelő körülményekre nem árt odafigyelni, így az alábbi előkészületeket érdemes elvégezned:

Állj egy lábbal a kötél közepére, és emeld fel magad előtt a két végét a kezedben tartva. Megfeszített állapotban legalább mellmagasságig kell érnie a két végének, így ehhez mérten vágd, vagy állítsd be a köteled hosszúságát.
Tartsd lazán a kötelet a kezedben, úgy hogy a csuklód a könyököd vonala alatt helyezkedjen el. Ha ennél magasabbra emeled, akkor szinte azonnal bele fogsz akadni a kötélbe.
A felkarodat tartsd közel a testedhez, kb. 90 fokban kifordítva!

Ajánlott mozdulatok

Sima ugrás: a legegyszerűbb gyakorlat, mikor páros lábbal ugrálsz át a kötél felett folyamatosan.
Futó ugrás: A kötél forgatása közben mintha helyben futnál, úgy lépkeded át azt.
Magas térd: Az előző gyakorlat egy alternatívája, és csak annyiban különbözik hogy futás közben magasra húzod a térdedet.
Jumping Jack: Ugorj át előre páros lábbal a kötélen, és mielőtt megfordulna egy ugrás hátra, majd megint át a kötélen.
Hop Jump: Az egyik lábadat felemelve csak az egyiken ugrálva hajtod a kötelet.

Váltogasd ezeket a gyakorlatokat egy 10 perces intervallumban kétpercenként, vagy építsd be egy köredzésbe, ami tartalmazhat szabad testsúlyos, vagy akár súlyzós gyakorlatokat is. Hidd el, az eredmény jönni fog, rengeteg felesleges kalóriától szabadulhatsz meg ezáltal!

TEAM BLADE SPORT