Hírek, Események

TORNÁZD FEL A MENNYISÉGET!

Body Building Bolt
2015.10.28 15:00
TORNÁZD FEL A MENNYISÉGET!

A több miért jobb a növekedéshez?

FELTEVÉS
A növekedés eléréséhez meghatározott mennyiségű tömeggel kell edzened. A legtöbb kutatás nem részletezi a háromnál több sorozat hatását az extrém növekedésre, illetve amely igen, az sem írja le következetesen ennek az előnyeit.

KUTATÁS
A kísérlet során 48 edzetlen férfit rendeztek egy, három és öt sorozatot végző  csoportba. Az alanyok teljes test edzést végeztek minden alkalommal. A résztvevők 6 hónapon keresztül, heti három alkalommal végeztek súlyzós edzést.

ÉSZREVÉTELEK
Az egy sorozatos csoport nem mutatott jelentős változást a bicepsz illetve a tricepsz vastagságát illetően. A három sorozatos csoportnál a növekedés már jelentősnek mondható, azonban csak a bicepsz méretében. Az 5 sorozatosnál pedig mind a bicepsz, mind pdig a tricepsz tekintetében jóval jelentősebb növekedést tapasztaltak, mint a többi csoportnál.
A konklúzió tehát az, hogy ha 15 sorozatot végzünk hetente minden izomcsoportra, 3 edzésre lebontva, akkor nagyobb izomgyarapodást érhetünk el.

ALKALMAZÁS
Végezz tehát heti három alkalommal teljes test edzést, melynek során minden izomcsoportot megdolgoztatsz, és mindegyikre 5 sorozatos gyakorlat jut. Vagy dönthetsz úgy is, hogy kisebb izomcsoportokra  elosztva edzel minden izmot, ekkor heti 4-6 edzésre kell bontanod a csoportonként 15 sorozatot. Tehát ha neked Hétfőn a melledet kell edzened, akkor 3 féle mell gyakorlatból csinálsz 5-5-5 sorozatot. Aztán a hét többi edzésnapján ugyanígy haladsz az izomcsoportokkal.

TEAM BLSDE SPORT