Hírek, Események

A CSALÁS ESETEI

Body Building Bolt
2015.11.02 15:00
A CSALÁS ESETEI

A csalókaja beépítése az étrendedbe nagyobb izomnövekedéshez vezethet.

 

Egy kemény diéta szigorú követése visszavághatja az izomnövekedési képességedet. Az állandó csaló kaja pedig meggátolja az izomtónusok megtartását,  és a szálkás alakot. Azonban ha tudod hogy mikor és hogyan csalj, akkor heti egy ilyen étkezés hozzájárulhat az izomnövekedéshez, anélkül hogy zsírosodnál.

A CSALÁS NÖVELI A KONCENTRÁCIÓT ÉS AZ ENERGIASZINTET

Időzítsd ezeket úgy, hogy a legkeményebb edzéseid elé essenek. A jelentősen megnövelt szénhidrát, zsír és kalóriabevitel nagyobb energiát és jobb fókuszt fog biztosítani. A legtöbb testépítő inkább választja a heti két alkalommal estére időzített csaló étkezést mintsem az egész napos csalást.

SEGÍT VISSZATÖLTENI A GLIKOGÉN RAKTÁRAKAT

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta során a szervezet az edzés során teljesen kiüríti a glikogént az izmokból, ennek újratöltése pedig problémát okozhat a szervezetnek. Ez azt jelenti, hogy a következő edzésed alkalmával kevesebb elraktározott üzemanyag lesz elérhető. Ezt azzal lehet megakadályozni, hogy gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztunk közvetlenül edzés után. Tehát ha ide időzítesz egy csaló étkezést, akkor az akár ilyen célt is szolgálhat.

KÉPES FOKOZNI AZ ANYAGCSERÉT

Az egyik oka a zsírégetés megállásának diéta alatt az alapanyagcsere (a kalóriák száma amit a szervezet alapvető életfunkciók során eléget) szintje csökken. A csaló étkezések segítenek az anyagcserét visszaállítani, és hosszú távon ez több zsír elégetéséhez vezet. Az intenzív edzés után a legtöbb kalóriát a szervezet az emésztéssel égeti el.

TEAM BLADE SPORT