Hírek, Események

TERMÉSZETES VÍZHAJTÁS

Body Building Bolt
2015.11.06 15:00
TERMÉSZETES VÍZHAJTÁS

A spárga egy természetes vízhajtó. Plusz a 6 legjobb C-vitamin forrás.

A spárga az egyik legnépszerűbb zöldség a diétázó testépítők körében. Közkedveltségét pedig annak köszönheti, hogy a szervezet vízhajtását elősegítve, javítja a külső megjelenést. Ezen felül mikronutriens tartalma is igen magas, tele van folsavval és A, C, E, K vitaminokkal, valamint tartalmazza a vízhajtó hatású aminosavat, az aszparaginsavat.

Míg a testépítőknek ajánlatos a versenyszezonban a spárga fogyasztása, vagy akár egész évben is, ámde a legjobb eredményt úgy lehet elérni vele, ha a vízhajtás megkezdése előtt két héttel kivesszük a diétából. Ez idő alatt kiürül a szervezetből, elszokik tőle, majd a verseny előtti hetekben kell újra elkezdeni a fogyasztását.

A SZUPER HATOS

(C-vitamin tartalom 100g-ban)

Sárga paprika: 140mg
Piros paprika: 400mg
Guava: 270mg
Kiwi: 145mg
Narancs juice: 273mg
Acerola meggy: 2.800mg

Ez a hat étel a létező legjobb C-vitamin forrás.

A C-vitamin az egyik legelőnyösebb tápanyag a testépítőknek. Ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy a C-vitamin erősen antioxidáns hatású, valamint segít elpusztítani az edzés hatására felszabadult szabad gyököket. Ezek ugyanis a sejtek falát képesek károsítani, mely komoly problémákhoz vezethet hosszú távon.
A C-vitamin bevitele nem csak hogy csökkenti ezt a károsodást, de testépítőknél számos más jótékony hatását is megfigyelhetjük, mint pl. segít a zsírégetésben azáltal hogy karnitint szintetizál, növeli a nitrogén-oxid szintet, ezáltal fejlesztve a véráramlást és az izombedurranást edzés során.

TEAM BLADE SPORT