Hírek, Események

MARHA JÓ TIPPEK

Body Building Bolt
2015.11.13 15:00
MARHA JÓ TIPPEK

A marhahús fogyasztásának számos előnye van, lássuk hát milyen formában fogyaszthatod. 

A számtalan elérhető fehérjeforrás ellenére úgy tűnik hogy még mindig nagyrészt a csirkemell filé kerül az asztalra a tudatos sportolók étrendjében. A sovány szárnyasok habár költséghatékonyabbak, többféle módon elkészíthetőek, és jól tárolhatóak, egy idő után szükség van a változtatásra. A marha steak és a hal valószínűleg a következő lesz a listán, azonban mi a helyzet a darált marhahússal? Sokan talán nem merik beépíteni az étrendjükbe, mert nem elég sovány, de ennek ellenére hasznodra válhat alkalmankénti fogyasztása. Dana Angelo White, a Food Network munkatársa tudja, hogyan tudod egy magasabb szintre emelni a táplálkozásodat ezzel a sokoldalú, ámbár ritkán használt fehérje forrással.

1. HÚSGOLYÓK

„A húsgolyóknak nem feltétlenül kell zsírban tocsogniuk”- mondja White. Keverd össze a sovány marhahúst apróra vágott vagy darált hagymával és egy kevés balzsamecettel. Ezután a masszából formálj golyókat a kezeddel, és süsd 180 fokon mindaddig amíg át nem sül teljesen. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe, mérettől függően. Ennek legnagyobb előnye, hogy egy magas fehérjetartalmú ételt kapsz, ami mellesleg könnyen hordozható.

2. TACO

A taco fogyasztásnak nem kell egyenlőnek lennie a csalókajával. Csak hagyd el a rengeteg tartósítószert tartalmazó Taco csomagokat, és inkább a megsütött darált húst tedd bele frissen sült kukorica tortilla lapba, ízesítsd fűszerekkel, és vágj apróra hozzá paradicsomot és fejessalátát.- mondja White.

3. BURGEREK

Hát nem örömteli ezt is a listán látni? A hamburgereknek általában rossz visszhangja van, azonban a probléma az elkészítésben rejlik. Kezdd ismét soványabb hús felhasználásával, illetve egészítsd ki olyan okosabb feltétekkel és alapanyagokkal, mint pl. a teljes kiőrlésű zsömle, bruschetta feltét, vagy ínyenc sajtok.

4. CHILI

A darált marhahús használata a chili elkészítéséhez egy nagyszerű választás, ugyanis könnyen készíthetsz egy nehéz, ámbár bűntudat mentes masszát, mely gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal van tele. Ezen felül a chili is könnyen hordozható, tárolható, melegíthető.

Ha pedig nincs épp kéznél marhahús, akkor a BLADE SPORT Predator fehérje kiegészítővel bármikor biztosíthatod magadnak a vörös húsokból fakadó táoanyagokat.

TEAM BLADE SPORT


Forrás: http://www.muscleandperformance.com/article/get-beefed-up