Hírek, Események

AZ L-ARGININ

Body Building Bolt
2017.10.07 12:41
AZ L-ARGININ

Nézzünk meg egy kevésbé ismert aminosavat, mely jótékony hatással lesz az izomnövekedésre, és még a zsírégetést is fokozhatod vele.

Az L-arginin egy aminosav, ami természetesen megtalálható a húsokban, a diófélékben, illetve néhány tejtermékben is. Félig esszenciális aminosavnak tekinthető, ami azt jelenti, hogy a legtöbb esetben az emberi szervezet képes előállítani a számára szükséges mennyiséget.

Az L-arginin szedése során elsőként azt fogjuk tapasztalni, hogy az izmaink nem durrannak be egy nagyobb és intenzívebb edzés során. Mivel az L-arginin a szervezetben nitrogén-oxiddá alakul, így az izmokba több víz és a vér kerül, így hosszú távon az izmaink is nagyobbak lesznek, illetve a bőrünk tónusa is szebb lesz. A megnövekedett tápanyagszállítás növeli az energiaszintet, így az edzéseket hosszabban bírjuk, keményebbek lehetünk az edzőteremben. A növekedési hormon termelődése is fokozódik, aminek hatására az izomreceptorok több izomszövetet építenek fel, az pedig köztudott, hogy a nagyobb izomtömeg több zsírt is éget le, tehát ez megint csak fokozza a zsírégetést.

Az L-arginin kiegészítő szedése negatív lehet azok számára, akik valamilyen komoly fertőzésben szenvednek, például egy herpeszben. Ezenfelül ha túl nagy mennyiségben szedjük, akkor gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat is lehet tapasztalni, például hasmenést, puffadást, gázosodást, stb. Éppen ezért érdemes mindig egy kisebb dózissal kezdeni és fokozatosan emelni annak mennyiségét, mert így a szervezet hatékonyabban hozzá tud szokni a megnövekedett l-arginin bevitelhez.

A legjobb, ha ébredés után szedünk be 3-5 gramm L-arginint, majd edzés előtt ugyanennyit, végül az utolsó adagot lefekvés előtt. Ha naponta már megvan a 10 gramm, akkor igen nagy hatást gyakorolhatunk a zsírégetésre. A legjobb eredményt akkor érhetjük el az L-argininnel, ha éhgyomorra vesszük be.

Tehát az l-arginin népszerű kiegészítő a testépítők körében, különösen azoknál, akik a testzsírtól szeretnének megszabadulni. Az L-arginin javítja a nitrogén egyensúlyát a szervezetben, amely lehetővé teszi a test számára, hogy több fehérjét pumpáljon az izmokba. Az extra sovány izomtömeg növelésével pedig a szervezet több zsírt fog égetni, így egyszerre lesznek nagyobbak az izmaink, és csökkennek a zsírpárnáink. Persze ne feledjük, hogy az L-arginin sem mágikus fogyókúrás kapszula, így csak akkor képes megfelelően hatni, ha azt egy egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás egészíti ki. Nagyon fontos figyelni arra is, hogy soha ne szedjünk nagyobb mennyiségben L-arginint, mint az előírt mennyiség, mert máskülönben a mellékhatásokkal is számolhatunk.TEAM BLADE SPORT