Egy egyszerű recept, hogy biztosan a legjobb tápanyagokat fogyaszd.
A különféle étkezést helyettesítő termékek házilag való elkészítése által nemcsak hogy költséghatékonyabban juthatunk hozzájuk, de a minőségi hozzávalókban is biztosak lehetünk. Néhány alapvető hozzávaló, és némi kreativitás által számtalan variációt is ki lehet hozni ezekből a szeletekből, annak megfelelően hogy éppen mikor és milyen tápanyagra van szükségünk. A szénhidrátraktárak feltöltéséhez pedig kiváló mintaként szolgálhat az alábbi recept.
Hozzávalók:
zabpehely
diófélék (tetszés szerint)
szárított gyümölcs (tetszés szerint)
tej (rizs/mandula)
2 banán
2 e.k. méz
1 e.k. utifű maghéj ha nem használunk mézet
Elkészítés:
A magokat egy tepsin elterítjük és betesszük sütni 160 fokra. Folyamatosan figyeljük, hogy ne égjenmeg. A banánt pépesítjük. Ezután minden összetevőt összekeverünk egy tálban. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy nedves legyen, de ne túl vizes, tehát ne álljon a tejben, csak szívja meg magát. Egy sütőpapírral (az a biztos, ha azt is kikenjük, mondjuk vajjal vagy szilikonosat használunk) kibélelt magas falú tepsibe kanalazzuk, és kézzel jól belenyomkodjuk (azért kézzel, mert így jobban össze tudjuk nyomni és nem maradnak köztük légbuborékok, amiktől később szeletelésnél széthullana). 190 fokon sütjük, míg a teteje meg nem barnul.
Hagyjuk kihűlni és utána felvágjuk.
Jó étvágyat hozzá!
TEAM BLADE SPORT
Forrás: http://bodybuilding.blog.hu/