Hírek, Események

ROSSZ HÍRŰ ÉTELEK, AMIK IGAZÁBÓL JÓK NEKED

Body Building Bolt
2017.09.23 12:41
ROSSZ HÍRŰ ÉTELEK, AMIK IGAZÁBÓL JÓK NEKED

Itt van néhány étel, melyeket negatív hatásokkal vádolnak, ám meglepő módon ha jobban megvizsgáljuk őket, egészségesek is lehetnek.

1 FEHÉR BURGONYA

Miért utasítjuk el?
Mert tápanyagokban szegénynek tartjuk, ellenben magas kalóriatartalma van mint pl. a vajnak, sajtnak, baconnek. Továbbá az sem segít, hogy édes testvére sokkal inkább a pozitív kategóriába sorolandó.

Az igazság
A fehér burgonya egy nagyszerű szénhidrát forrás! Emellett rendkívül jó C-vitamin és B6 forrás, valamint az édesburgonyához hasonlóan szintén magas rosttartalommal bír.

2 KÓKUSZ

Miért utasítjuk el?
Ez a trópusi gyümölcs azért kap rossz visszhangot, mert a magas zsírtartalma főképp telített zsírokból áll. A teljes tartalom nagyjából 90%-a zsír.

Az igazság
A telített zsírok a legújabb tanulmányok szerint nem a kardio-vaszkuláris problémák okozója. Abban az esetben pedig ha te mohón jársz az edzőterembe nap mint nap, szükséged is lesz ezekre a telített zsírokra. A legfontosabb zsírok az MCT-k a kókuszban, ugyanis ezek gyorsan emészthetőek és hatékonyan szívódnak fel. Mindemellett csökkenti a raktározás kockázatát, és egy rendkívül jó forrásává válik az agynak és az izmoknak.

3 KÁVÉ

Miért utasítjuk el?
A kávé alapjában véve nem tekintendő túl nagy ellenségnek, viszont sokan egyből a magas zsír és cukortartalmú kávékra gondolnak, amiket a kávézókban kapni lehet. Ezek akár 500 kalóriát is tartalmazhatnak. Sokan pedig a magas koffein tartalom miatt utasítják el.

Az igazság
A koffein egy nagyon hasznos tápanyag lehet, mely növeli a koncentrációt, csökkenti a fáradtságot és növeli az erőt. A koffein mellett a kávé magas mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyeknek számos előnyei vannak.

4. NÁTRIUM

Miért utasítjuk el?
Állítólag a magas vérnyomás okozója, ezért a nátrium már hosszú ideje száműzetésbe került. Ezt megfejelve még a szakértők is meghúzták a határt egy napi 2,000mg ajánlott beviteli értékben, mely által könnyes búcsút kell mondanunk a fagyasztott ételeknek, és rágcsálnivalóknak.

Az igazság

A nátrium egy elengedhetetlen tápanyag. Ha még soha nem volt problémád magas vérnyomással, vagy nincs valamilyen tartós betegséged, akkor számodra felesleges korlátozni a nátrium bevitelt. A veséid tökéletesen tudják kezelni az esetleges nagyobb vagy kisebb nátrium bevitelt, úgyhogy kár azon stresszelni hogy ne lépd túl az ajánlott értéket!TEAM BLADE SPORT