Hírek, Események

FEJ FÖLÉ NYOMÁS JAVÍTÁSA

Body Building Bolt
2017.09.16 12:41
FEJ FÖLÉ NYOMÁS JAVÍTÁSA

A kézi súlyzókkal való fej fölé nyomás végzése kiválóan fejleszti a vállizmok erejét. Mutatunk néhány tipikus hibát, és hogy hogyan orvosolhatóak

1. probléma: Kiengedett könyök

Megoldás: Ahogy a fekveyomás esetében, itt sem szabad hagyni, hogy a könyökök kifelé nézzenek a nyomás során. Nem csak hogy felesleges terhelést helyez a kicsi és sebezhető rotátorköpenyre, de a leadott erőt is csökkenti. Tartsd a könyökeidet 30-45 fokos szögben a melleddel. A kézi súlyzó használatával ez jóval egyszerűbb mint egy egyenes rúddal.

2. probléma: Ülve végzett nyomás

Megoldás: Az ülve fej fölé nyomás egy remek gyakorlat, hiszen rákényszerít, hogy terheld a deltákat a maximumig, tehát végezd nyugodtan ezt a gyakorlatot. Azonban gondoskodj róla, hogy vegyesen végezz állva is nyomásokat, azaz millitary press mozdulatokat, hiszen az bevonja a tözsizmokat is a munkába, melyek segítenek a stabilizációban. Nem fogsz tudni olyan nagyokat nyomni mint ülve, de a törzsizmok fejlődése kárpótolni fog az idő során.

3. probléma: A könyök kiakasztása a holtponton

Megoldás: Az egyetlen dolog amit ezzel el fogsz érni, az az hogy a tricepsz nagyobb terhelést kap majd a mozgás során, valamint még a deltákra is terhelést raksz, ami alapvetően nem célja a mozdulatsornak, hiszen ez egy vállgyakorlat. Amire oda kell figyelned az nem más, mint hogy a holtpont előtt egy kicsivel megállítsd a súlyt, és ne akaszd ki a könyöködet teljesen. Hagyd meg ezt a munkát a kar napra.


TEAM BLADE SPORT