Hírek, Események

AEROB ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK

Body Building Bolt
2017.09.13 12:41
AEROB ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK

Sokak számára okoz fejtörést hogy milyen készítményekkel segíthetnék elő teljesítményüket azokban a sportágakban ahol nem az izomtömeg növelése az elsődleges cél. Nekik mutatunk néhány hatóanyagot, mellyel előlendíthetik a fejlődésüket.

Legyen az kerékpározás, küzdősport, foci, vagy futás, minden aerob jellegű, nagy állóképességet igénylő sportághoz megvannak a megfelelő étrendkiegészítők. Ezeket egyesével elemezni nem fogjuk, azonban van néhány olyan általánosságban alkalmazható hatóanyag, melyek az előnyünkre szolgálhatnak.
A legtöbben akik ilyen sportokat űznek nem hatalmas izmokra, vagy erességre vágynak, és végképp nem kívánatos számukra a bedurranás. Nekik az elsődleges céljuk a kitolt fáradtságküszöb elérése, és a teljesítőképesség javítása. Ehhez megfelelően az első és legfontosabb amit ki kell iktatnunk a képletből, az a savasodás.

A béta-alanin egy hatékony fegyver az edzés során keletkező hidrogénionokkal szemben, amelyek az izmok savasodását okozzák. Megnöveli az izmok karnozinszintjét, és ezáltal az izmok pufferkapacitása fokozódik. Ennek a hatóanyagnak főleg a futást, sprintelést igénylő sportokban van kiemelkedő jelentősége.

A GAKIC egy kísérletekben bizonyított kiegészítő, képes növelni az erőt és a fizikai teljesítményt, valamint kitolni a fáradtság jelentkezését. Ezt pedig a fáradtságérzetet keltő toxinok kisöprésével éri el. Ráadásul, ellentétben a béta-alaninnal, vagy a kreatinnal, itt nincs szükség feltöltésre, vagy hetekig tartó szedésre ahhoz, hogy a hatását megtapasztald - az első alkalommal érezhető lesz a teljesítménynövelő hatása.

Az aerob jellegű edzések jellemző negatív velejárója az izmok esetleges leépülése. Ettől egy nagyon fontos aminosav kombináció fog megóvni bennünket, azaz a BCAA-k. Az elágazó láncú aminosavak képesek csökkenteni a szervezetnek azt a tulajdonságát, hogy az izmokból próbáljon energiát szerezni, és ezáltal lebontani azokat.
A regenerálódás elősegítésének egyik nagy fegyvere az L-karnitin, mely szintén képes kitolni a fáradtságküszöböt azáltal, hogy a szervezetet a zsírok mobilizálására ösztönzi. 1-2 grammos adagnak már érezhető hatása van. Ugyanezt a célt szolgálja az ALC is, azaz az Acetil-L-karnitin, melynek ezen felül mentális stimuláló hatása is van.


TEAM BLADE SPORT