Hírek, Események

TESTÉPÍTŐ TOJÁSRÁNTOTTA

Body Building Bolt
2015.11.18 15:00
TESTÉPÍTŐ TOJÁSRÁNTOTTA

A rántotta és annak helyes fogyasztása egy testépítő életében.

A tojásrántotta népszerű reggeli étel, és hála a tojás értékes fehérjetartalmának, testépítők is szívesen fogyasztják. Ebben az esetben azonban az elkésztés egy kicsit máshogy néz ki, mint a hagyományos rántottáé.

Mezomorf alkattól felfelé a kenyér tömegnövelés alatt sem a legjobb választás, így valami minőségi szénhidrátforrást kell találnunk. Legegyszerűbb megoldás, ha zabpehellyel dúsítjuk a rántottát. 6-8 egész tojás mellé 100 gramm zabot tegyünk, ami olyan 60 g szénhidrátot tartalmaz.

A tojások fehérje-sárgája arányát tetszés szerint módosíthatjuk, diéta során 2 sárgájánál ne legyen több, és mellé emeljük meg a fehérjét, hogy meglegyen a 40-50 gramm protein. Jelen esetben ehhez kb. 12 fehérje szükséges kettő egész tojás mellé.

A masszába természetesen mehet bármi, ami diétában is megengedett: gomba, zöldségek stb. Minimális olívaolajon vagy kókuszolajon süssük tetszés szerint lágyra vagy keményre.

Ha nem nyerő a zabpehely

Ha nem akarod a tojást megbolondítani, és ragaszkodsz az üres rántottához, az étkezés szénhidrát részét fedezheted puffasztott rizsből is. Egy szelet 7,5-8g szénhidrátot tartalmaz, ha a 100 g zabot tekintjük etalonnak, 8 szeletet kell megenned.
Jó megoldás lehet még a teljes kiőrlésű kenyér is, melynek 40-60 százalék a szénhidrát tartalma.


TEAM BLADE SPORT