Hírek, Események

A CINK FONTOSSÁGA TESTÉPÍTŐKNEK

Body Building Bolt
2015.11.20 15:00
A CINK FONTOSSÁGA TESTÉPÍTŐKNEK

Nézz utána miért is fontos ennek az ásványi anyagnak a pótlása számodra.

A testépítőknek, és minden más sportolónak is nagyobb ásványi anyag szükséglete van mint az átlagembereknek. Két dolog is bizonyítja ezt:

  • 1) Az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a regenerálódáshoz és az egészségi állapot fenntartáshoz azoknak, akik intenzív edzést végeznek.

  • 2) Az ásványi anyagok az izzadás során távoznak a szervezetből, így rendkívül fontos az utánpótlásuk a sportolóknak.

A Cink nélkülözhetetlen szerepet játszik a sebek gyógyulásában, az immunrendszer helyes működésében, valamint támogatja az egészséges véráramlást. Más szóval, a testépítők számára kiemelkedő fontosságú az utánpótlásuk diéta során. Mindeközben támogatja a minőségi alvást, és a kemény edzések utáni regenerálódást, valamint segít a szervezetnek a bevitt kalóriákat üzemanyagként felhasználni, és megakadályozni hogy azok lerakódjanak a zsírraktárakban.

A testépítőknek szánt napi Cink adag kb. 30 milligramm. Ezt a szükségletet fedezheted önmagában is, vagy akár ZMA részeként is, esetleg multivitaminban. Ha ZMA-t használsz, akkor mindenképp éhgyomorra vedd be azt, pl. lefekvés előtt. Ha szilárd ételből szeretnéd fedezni ezt a szükségletet, akkor a garnélarák, osztriga, báránycomb, vagy a Ribeye marha steak lesz a legjobb forrásod.


TEAM BLADE SPORT