Hozzávalók:
1 adag teljes kiőrlésű tészta
2 kk. szárított spenótpor
2 kk. só a tészta főzővizébe
50g fenyőmag
2 ek. olívaolaj
csipet só
5-10 friss bazsalikomlevél
1 kis cukkini
125g lazacfilé
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát egy kevés sóval.
A cukkinit mosd meg és szeleteld vékonyra uborkagyaluval.
Forró serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot 1-2 perc alatt.
Közepes hőfokon, kevés olívaolajon részletekben pirítsd meg a cukkinit.
Ha a cukkini elkészült, a maradék olajon süsd a lazac szelet mindkét oldalát 2-3 percig, majd villával tépkedd kis falatokra.
A pestohoz tedd aprítógépbe a fenyőmagot, pici sót, 2 ek. olívaolajat és a friss bazsalikomleveleket, majd nagyjából dolgozd össze.
Rakd tányérokra a tésztát, rá a cukkinit, lazacfalatokat, és végül a bazsalikomos pestot.
Jó étvágyat!
TEAM BLADE SPORT