Hírek, Események

FELEDHETETLEN CROSSFIT PILLANATOK

Body Building Bolt
2017.08.26 12:41
FELEDHETETLEN CROSSFIT PILLANATOK

Ha Te is a CrossFit szerelmese vagy, akkor nem fogsz meglepődni az alábbi dolgokon. Összegyűjtöttük a legnagyobb „első alkalmas” pillanatokat, melyek abszolválása hatalmas sikerélmény.

A ’DOUBLE UNDER’

A dupla tekerésekre való ráérzés minden crossfitter számára nagy előrelépést jelent, és olykor rengeteg időt és energiát vesz igénybe. A gyakorlat szépsége hogy sokkal inkább ügyesség és koncentráció, mintsem izom vagy erő kérdése a kivitelezés.
A legfontosabb e gyakorlat során az időzítés, és nem pedig a sebesség. Ha túl gyorsan és nagy erővel csinálod, lesavasodik a karod.

Tippek:

  1. lassítsd le a kötelet
  2. ugorj magasabbra
  3. hallgasd a kötél hangját, ez segít ráérezni a ritmusra
  4. tartsd közel a könyöködet a testedhez


AZ ELSŐ KÉZENJÁRÁS LÉPÉSEK

Ez a mozdulatsor egy nagyon összetett és sok gyakorlást igénylő feladat. Erős törzsizomzattal, és stabilitással kell rendelkezni ahhoz, hogy magabiztosan tudd kivitelezni.

Néhány tipp a fejlesztéshez:

  1. orr a falhoz kézenállás
  2. váll érintés kézállásban
  3. csípő érintés kézállásban
  4. egyenes tartás fal nélkül
  5. elsétálás a faltól

AZ ELSŐ VERSENYED

Ha van benned egy cseppnyi versenyszellem, akkor szinte minden edzéseden próbálod legyőzni a többieket egy-egy WOD-ban. A napi WOD-ok nagyon jó alkalmak a versengésre, de össze sem lehet hasonlítani azzal a szituációval amikor egy versenyen egész nap több különböző WOD-ban kell teljesítened.

AZ ELSŐ MUSCLE UP

A muscle up egy olyan gyakorlat, melyet ha ráérzel a technikájára, szinte erőkifejtés nélkül tudsz végrehajtani. Ez azonban nem mindenkinek megy egyszerűen, hiszen van aki mindenképp erőből próbálja megoldani, ami sokszor nem vezet sikerre.
A rengeteg gyakorlás és erőfejlesztés után azonban amikor sikerül első alkalommal kitolni magadat a rúdon vagy a gyűrűn, az egy hihetetlenül felemelő érzés.

BŐRKEMÉNYEDÉS A SÚLYEMELÉSTŐL

A technika fejlesztése rengeteg időt vesz igénybe, és nagy kitartás kell hozzá. Az első jele hogy a súlyemelés már napi rutinná vált számodra, nem más mint a kezeden kialakuló bőrkeményedés.
Habár nem mindenki tartja szépnek, azonban mindig emlékeztetni fog a befektetett kemény munkára, és arra az adaptációra ami a testeddel történik az edzések során.TEAM BLADE SPORT